Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Voorlopig geen dagboeken meer....

29 maart 2013
Hoi allemaal,

na vele jaren het dagboek bij te hebben gehouden stop ik er nu voorlopig mee. Tenminste alleen met de dagboeken dan. Ik merk dat het schrijven steeds moeilijker wordt en dat ik er de tijd ook niet meer zo vaak voor kan vinden.

Maar het fotoalbum blijf ik zeker vullen!
Dat vind ik veel te leuk! Ook voor de kids later!

Liefs

Januari '13

30 januari 2013

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer op. We hadden met kerst en oud en nieuw lekker 2 weken vakantie. Dus na de vakantie was het weer even wennen om naar het werk te gaan en om naar school te gaan. Maar uiteindelijk went het allemaal even snel. 

 

Begin januari is Appie onze hamster overleden. We waren erg bang voor een drama bij de kindjes maar gelukkig viel het mee. Appie is begraven in de tuin en een week later was er weer een nieuwe hamster. Hoe zullen we deze hamster noemen Thijs? Gewoon weer Appie mam! 

 

En toen kwam er de sneeuw. Wauw, helemaal geweldig. Ik vind dat echt bij de winter horen. Oke het is wat glad op de weg, maar daar heb ik geen hekel aan. Gewoon meer afstand nemen en rustig aan doen. Maar het is toch helemaal super voor de kindjes. Gelukkig hebben ze allebei skikleding dus waren ze lekker warm ingepakt. De slee is vaak gebruikt deze winter. Gewoon om een stukje te sleeën, of als vervoersmiddel van en naar school. Thijs vond het maar wat leuk om met de slee naar school te gaan! We zijn ook een keertje, met Helma en Stijn en Evi, een klein stukje wezen sleeën. Hier naar een parkje. En daar hebben ze ook kleine heuveltjes. Wat is er nou leuker om daar vanaf te gaan met de slee!?! 

 

Vrijdag 18 januari had Thijs z’n eerste kinderfeestje. Bij Guusje, zijn grote vriendin. Hij was het enige jongetje maar daar gaf hij niks om. Het was een heel leuk feestje geweest, hij werd thuis gebracht en ze hadden daar gegeten. Voor hem, maar ook voor ons was het toch wel een beetje spannend hoor zijn eerste kinderfeestje! 

 

De zaterdag erna had hij zijn eerste zwemles. Hij vond het een klein beetje spannend, maar hij liet het allemaal over zich heen komen. De les duurt een uur en hij heeft het super goed gedaan en vond het ook erg leuk. Bij het zwembad is een kantine/cafe met allemaal ramen, dus kon mama onder het genot van een lekker kopje thee genieten van haar uitzicht. En oooohhh wat was ze trots op haar grote jongen. Geweldig. Het enige nadeel van de zwemles is…dat het op zaterdag om 8.30 (!!) is. Ha ha ha. Niet meer lekker lui in de pyjama dus. Maar aan de andere kant, we zijn al voor 10.00u thuis en hebben dan de hele zaterdag nog! 

 

Vrijdag 25 januari had Thijs weer een kinderfeestje. Vind het fijn dat hij uitgenodigd wordt. Das toch een teken dat ze hem leuk vinden! Hij begint er nu al over als hij jarig is… Ha ha ha, nou dat duurt nog wel even hoor Thijs.

 

Afgelopen week is Thijs een paar dagen ziek thuis van school geweest. Diaree, dan warm, dan koud, keelpijn, buikpijn. Wat zijn ze dan toch zielig he! Maar vandaag ging het al wel weer wat beter, dus morgen kan hij weer naar school toe! 

 

Met Niels gaat het ook goed. Tis een echte boef. Hij haalt van alles uit. Ook gaat hij overal op onderzoek uit. Het is een gezellige jongen die volop kletst. Hij brabbelt en brabbelt en kijkt je dan ook echt aan, zo van; snap je niet wat ik bedoel. Ha ha ha zo leuk. Het slapen van hem is alleen nog steeds een groot probleem. We dachten een tijdje dat er verbetering in zat. Hij werd maar 1 keer per nacht wakker, en dat is voor ons al geweldig. Maar helaas was dat maar van korte duur. Al snel kwam hij weer meerdere keren per nacht. Hij wordt ook echt van elk geluidje wakker en de enige manier om hem weer in slaap te krijgen is door hem een warme fles te geven. Als hij wakker wordt, is dat ook altijd in paniek, panisch bijna. Ik vind het zelf gewoon eng. En voor ons ook bijna niet meer vol te houden. Al 17 maanden slapen wij maar een paar uurtjes achter elkaar. Hij had enkele maanden geleden druppeltjes gekregen van de arts in het ziekenhuis. We zijn daar nu een paar dagen mee gestopt om te kijken of er verschil zit tussen wel druppeltjes of niet. Volgende week woensdag hebben we weer een afspraak met het ziekenhuis. Anders weet ik het ook niet meer. Misschien een keer proberen of we in het slaapcentrum terecht kunnen. Overdag huilt hij ook vrij snel, en dan vaak ook paniekerig. 

 

Maar goed, dit klinkt niet zo best maar toch genieten we zekers wel hoor van ons kleine manneke. Tja, tis een boef, en daarom krijgt hij met carnaval ook een boevenpak aan!! Ha ha, vonden we wel toepasselijk. Thijs wilde graag politieagent worden! Nog een week en dan is het alweer carnaval. Benieuwd wat ze ervan vinden. Ook is het dan meteen een weekje vakantie. En mama heeft dit jaar ook lekker een weekje vrij! Heeeeerlijk! 

 

Nou ga nog even wat foto’s plaatsen en maar weer op tijd naar bedje! 

 

Liefs

December

27 december 2012

Oeps, het is wel heel erg lang geleden dat ik een stukje heb geschreven hier. Ik schaam me dan ook diep. Thijs is vandaag (3e kerstdag) de hele dag naar de bso en Niels de hele dag naar het kdv. Dus mama even het rijk alleen en dus tijd voor een stukje op de site van de jongens. 

 

Tjeetje, waar zal ik beginnen? Tuurlijk hadden we eerst de Sinterklaasperiode. Uiteraard werd de intocht van Sinterklaas op tv gekeken, en diezelfde middag kwam hij hier in Beek en Donk al met de boot aan. Ook daar zijn we hem welkom gaan heten! Het hele huis was versierd met vlaggetjes, kleine zwarte pietjes en ga zo maar door. Tzag er gezellig uit. Op mama’s werk en in de straat kwam Sinterklaas echt live langs om alle kindjes even persoonlijk te spreken. Niels vond het allemaal wel prachtig, die gaf er niet zoveel om. Maar Thijs vond Sinterklaas dit jaar een beetje eng. Ging hij vorig jaar nog op schoot bij de Sint een liedje zingen, nu ging hij met moeite naar voren om hem een hand te geven. Maar met mama aan zijn zijde ging het goed. Uiteindelijk was ie apetrots en blij dat hij toch is geweest. 

 

Op school heeft Thijs ook Sinterklaas gezien. Maar zelf heeft hij verkleed als Pietje, pietengym gedaan en zijn Pietendiploma gehaald!! En ook heeft hij op school (en ook een keertje thuis) pepernoten gebakken. Heerlijk waren ze!! 

 

Op pakjesavond zat er in de brievenbus een pakje voor Thijs en Niels. Daarin zat een dvd. Sinterklaas had een videoboodschap voor de jongens. Zo ontzettend leuk!!!! Aan het einde van het filmpje vertelde Sinterklaas waar de cadeautjes verstopt waren. Je had die snoetjes (vooral van Thijs dan) moeten zien. Geweldig!! Ze zijn dit jaar weer volop verwend door de goedheiligman. Maar Thijs was ook wel weer blij dat Sinterklaas terug ging naar Spanje (en mama ook wel ;-)). Hij vond het toch wel heel spannend allemaal. 

 

En nu hebben we de kerstdagen ook alweer achter de rug. Ook voor de kerst is ons huis versierd. Thijs heeft erg goed meegeholpen. De jongens hebben een eigen tafeltje, met daarop een boom, een treintje en nog wat prul. Het zal straks weer kaal zijn als alles opgeruimd is. De tijd gaat zo ontzetten snel!! Nog een paar dagen en dat gaan we alweer naar het jaar 2013! 

 

We hebben nu lekker kerstvakantie, dus Thijs hoeft niet naar school. Hij vindt dit ook wel lekker. Niet elke ochtend meteen de kleding aan, maar lekker wat langer in je pyjama rondlopen. Hij doet het trouwens echt heel goed op school. Het wordt zo’n enorm wijs jongetje. Die houd je echt niet meer voor de gek. Ja als ze eenmaal op school zitten worden ze snel groot. Hij vind het ook leuk op school en ook op de tussenschoolse opvang en op de bso gaat het goed en heeft hij het naar zijn zin.

 

Het liefste is Thijs de hele dag aan het ‘werken’. Helpen in de tuin, mee helpen poetsen, de was opvouwen (nou ja….) en eten koken. 

 

Met Niels gaat het ook goed. Het is een eigenwijs mannetje aan het worden. Eind november zijn we nog een keer naar het ziekenhuis geweest voor z’n slaapgedrag. We moeten nog even doorgaan met de druppeltjes, maar nu wel de dosering een beetje opschroeven. Sinds een kleine week lijkt het iets beter te gaan, alleen durf ik dit niet hardop te zeggen. En iets beter wil dan zeggen dat hij maar 1 keer per nacht komt, flesje drinkt en dan weer gaat slapen. Ook lijkt het of hij dan overdag wat vriendelijker en vrolijker is. Laten we hopen dat het zo steeds een beetje beter zal gaan. Het zal nog wel lang gaan duren voordat wij ‘bijgetankt’ zijn, maar dan is er tenminste hoop ;-). 

 

Verder heeft hij er weer een paar tandjes bij, waar hij wel veel last van heeft gehad. Thijs had dit helemaal niet zo, maar onze Niels heeft dit duidelijk wel. Zo zie je maar, ze zijn echt verschillend. Hij heeft trouwens ook nog een dubbele oorontsteking gehad in november. Zo zielig, hij had er zo’n pijn aan!! Gelukkig is dit nu over. Laten we hopen dat 2013 een jaar is waarin we allemaal wat meer rust krijgen. Daar zijn we wel aan toe. 

 

Vorige week zijn alle mannen naar de kapper geweest. Voor Twan en Thijs niets aparts. Maar voor Niels wel. Hij is helemaal kort geknipt. Had namelijk best lang haar, en wat staat het hem goed zeg! Hij krijgt er een nog ondeugender koppie van!! Kijk maar op de foto’s! 

 

Ik ga er een eind aan breien, want ik kan zooooveeeeel opschrijven. Maar als ik er foto’s opzet is het waarschijnlijk allemaal duidelijker!! 

 

Namens ons allemaal wil ik jullie alvast een goed uiteinde en alle goeds voor 2013 wensen!!

Heel veel liefde, geluk en gezondheid. Oja, en wat meer rust voor iedereen….kunnen we denk ik allemaal wel gebruiken! 

 

Liefs…

 

Nieuwe foto’s in de albums november en december 

November

04 november 2012

We zijn er weer voor een update.

Ik zal beginnen met onze grote jongen. Het gaat heel goed met Thijs. Hij doet het heel erg goed op school en hij vindt het ook leuk. Alleen de maandag en donderdag vindt hij minder. Dan moet hij tussen de middag overblijven en na school naar de bso. Bij beide vindt hij het leuk hoor! Maar hij vindt de dagen erg lang duren. Die dagen zijn ook erg vermoeiend voor hem. Maar goed, papa en mama moeten nou eenmaal centjes verdienen. Hij is echt al slimmer geworden hoor, jeetje er komt af en toe praat uit. En dan heb ik het niet over brutaal (al kan hij dat ook zijn), maar gewoon erg wijs! Geweldig. Echt hele gesprekken. Ook vindt hij het heel leuk om te zingen en laat alle nieuwe liedjes dan ook graag aan ons horen. Om de zoveel tijd neemt hij wat van zijn knutselwerken mee naar huis. Vol trots laat hij ze dan zien.

 

Leuk om te zien dat hij al echt vriendjes en vriendinnetjes heeft. Hij is al een keertje bij Daan gaan spelen en Daan is ook al een keertje hier geweest. Vond het wel een beetje moeilijk hoor om hem de eerste keer bij een ‘vreemde’ achter te laten. Maar hij heeft het erg leuk gehad. Ja hij wordt een grote jongen. 

 

Woensdag de 24e oktober was er op school het Kabouterpad. Dat is 4 keer per jaar in het thema van de seizoenen. Dit keer was het thema herfst aan de beurt. Ik had me opgegeven om te helpen dus ik had ook een groepje kinderen. Op het schoolplein en om de school staan houten kabouters met een tasje om hun nek. In het tasje zitten opdrachten die de kinderen uit mogen voeren. Echt zo ontzettend leuk! Volgende keer ga ik me weer inschrijven! Thijs vond het ook erg leuk dat ik er was. Toen ik werd genoemd om een groepje met kinderen mee te nemen keek hij vol trots (smelt).

 

Met Niels gaat het ook goed. Sinds een paar weken loopt hij en dat ziet er zo cool uit! Het baby baby is er nu vanaf hoor. Sinds hij loopt lijkt hij ook wat meer tevreden. Logisch natuurlijk want hij kan nu naartoe waar hij naartoe wil. ’t Ziet er ook schattig uit, als hij dan uit zichzelf opstaat met z’n handjes en voetjes op de grond en z’n kontje de lucht in!! Samen met Thijs kan hij leuk spelen maar ook heel goed ruzie maken. Ze hebben beide heel wat van elkaar te lijden!! Maar Niels doet niet onder hoor voor zijn grote broer. Voor de rest is hij enorm ondernemend en ook ondeugend!! Alles wat Thijs niet heeft gedaan doet hij wel. Ze zijn echt compleet heel anders en das maar goed ook. 

 

Dan het slapen van Niels. Tja, vorige keer schreef ik al dat we bij de dokter waren geweest en dat we melatonine hadden gekregen. Er veranderde wel iets, maar niet voldoende. Dus na 2 weken toch maar weer naar de huisarts gebeld en die heeft ons doorverwezen naar de kinderarts in het ziekenhuis. Vrijdag 19 oktober hadden we ’s middags een afspraak in het Elkerliek ziekenhuis. Ze hadden van te voren al gezegd dat de afspraak 1,5 uur zou duren. We hebben met 2 artsen gesproken en ze hebben Niels lichamelijk nagekeken. Door de een voelde ik me wel serieus genomen door de ander behoorlijk minder. Uiteindelijk hebben we druppels meegekregen waar hij slaperig van moet worden. De eerste avond dat hij de druppels had gekregen leek hij wel stoned! Hij ging pas om half 10 slapen, was erg versuft en zat een beetje om zich heen te giechelen!! Was best grappig om te zien. De 2e avond deed hij dat niet meer, en dat terwijl we met de videocamera klaar zaten ;-). Is er iets veranderd? Mwa, er zit verandering in dat wel, maar nog steeds is het niet goed. De ene nacht slaapt hij door tot 5.30u, de daarop volgende nachten komt hij weer 2 keer per nacht. Er is geen pijl op te trekken, en dat is echt heeeeeel vermoeiend. Al zou hij elke nacht tussen 2.00 en 3.00 wakker worden, dan heb je tenminste een ritme, een patroon. Maar nu, je kunt er niets van zeggen. We zijn dan ook echt HELEMAAL OP!! En om eerlijk te zijn druk ik me dan nog heel zacht uit. 

 

Hij heeft de afgelopen week ook 2 kiezen gekregen en woensdag 24  oktober heeft hij de BMR prik gehad. Daar kunnen ze tot 12 dagen na de prik nog last van hebben. Dus misschien zit dat nu ook weer te vervelen. We weten het gewoon niet meer. 28 november hebben we onze vervolgafspraak in het ziekenhuis. 

 

En nu komt er natuurlijk weer een spannende tijd aan! Ja want Sinterklaas is zichzelf in Spanje alweer klaar aan het maken om richting Nederland te komen. Een hele leuke maar drukke tijd. En voor de kindjes zeker ook spannend!! Maar goed, daarover de volgende keer weer. 

 

Liefs van ons….

 

Nieuwe foto’s in de albums oktober en november

Oktober

03 oktober 2012

Zo… het is wel weer een keertje tijd voor een nieuw dagboekdeel. Ondertussen is er natuurlijk weer van alles gebeurd. Maandag 13 augustus ging Thijs voor het eerst naar school. Hij vond het helemaal niks de eerste keer. Hij stond bij het raam te huilen en te zwaaien. Papa en ik hadden hem samen weg gebracht. Op school hadden ze er een leuk ‘toneelstukje’ van gemaakt (al duurde het wat te lang vond ik). Alle leerkrachten stonden in hun poetskleding en hadden stofdoekjes of zo’n plumeau bij. Elk kindje en elke papa en mama werden afgestoft!! Onder het motto; de school is schoon, nu nog de kindjes en dan zijn we weer helemaal fris voor een nieuw schooljaar. Daarna moesten we ook allemaal door een boog van leerkrachten lopen voordat we de school binnen gingen, om voor de allerlaatste keer afgestoft te worden. Zo leuk. Thijs was dit jaar het eerste kindje dat de school betrad!! Cool he! Hij heeft het soms wel moeilijk gehad, zeker ook als hij tussen de middag over moest blijven en na school naar de bso moest. Nog steeds vindt hij dat niet echt leuk, maar ja papa en mama moeten echt centjes verdienen! Gelukkig is het maar voor 2 dagen in de week. Vaak zegt hij nog steeds dat hij niet naar school wil, maar als hij er eenmaal is, is het dolle pret. We horen ook dat hij het heel goed doet. Soms krijgen we wat verhalen van hem te horen, maar volgens hem spelen ze alleen maar op school!! Hi hi. Vaak ook als we vragen; wat heb je allemaal gedaan op school? Zegt hij; oooo dat weet ik allemaal niet meer hoor!! Hi hi hi. Als ie dan in bed ligt of in bad zit verteld hij nog wel eens wat. Enneuh, vorige week is hij voor het eerst bij een schoolvriendje van hem wezen spelen, stoer he! Tja hij wordt dan toch echt groter en ik moet hem nu al af en toe loslaten… jeetje… J

 

Niels is momenteel erg verkouden en heeft enorm veel poepluiers op een dag. Zijn billetjes zijn helemaal rood, zo zielig. Ook al zien we ze nog niet, toch denken we dat het van aankomende tandjes zijn. Zou het anders niet weten, hij is niet ziek. Hij ontwikkeld zichzelf erg goed. Hij staat overal aan en vaak ook al helemaal los, al heeft hij dat zelf niet in de gaten. Lopen doet hij wel maar nog niet los. Hij hoeft maar net iets vast te hebben en dan loopt hij de hele kamer rond. Zo leuk om te zien. Verder is hij erg ondeugend!!! Alles wat Thijs nooit heeft gedaan doet hij wel!! Hi hi hi. Zo hebben we voor Thijs nooit de kastjes dicht hoeven te maken, nou voor Niels wel. Ach we zeggen maar zo; hij is errugh ondernemend. 

 

We zijn zo blij dat hij zijn helmpje niet meer op hoeft. Nu kunnen we weer lekker knuffelen met hem. We hadden het helmpje voor de vakantie eigenlijk al afgedaan, maar woensdag 15 augustus was het officieel. Toen hadden we de laatste controle afspraak in het ziekenhuis. Heerlijk dat koppie weer zonder het helmpje. 

 

Natuurlijk was er ook 24 augustus!! Zijn eerste verjaardag. Uiteraard hebben we dit gevierd  en ook met Niels z’n verjaardag hebben we enorm geboft met het weer. We hadden de grote partytent gezet en dus konden we het lekker buiten vieren. ’s Morgens na het ontbijt werd er gefeliciteerd en mocht Thijs Niels helpen zijn cadeautjes uit te pakken. We hadden verder nog niets versierd omdat we dat sneu vonden voor Thijs, die moest de ochtend naar school. Dus toen die thuis kwam was alles versierd en was het echt feest. Vanaf 15.00u werd de visite ontvangen. Nou ik kan je weer zeggen, hij is enorm verwend!! Niels heeft ook veel kleertjes gekregen wat wij wel erg fijn vonden. ’s Morgens hadden we de verwarming van het zwembad aan gezet en die hadden we per ongeluk iets te lang aan gelaten waardoor het water 32 graden was. Onze hele voorraad zwembroeken / zwemluiers / vleugeltjes werd uit de kast getrokken en het zwembad zat lekker vol kindjes! Niels vond het wel een beetje raar allemaal die aandacht. Hij ging dan ook maar moeilijk slapen. 

 

Over slapen gesproken!? Tja dat doet hij nog steeds niet goed. Elke nacht wordt hij nog 2 of 3 keer wakker. Het enige waardoor hij weer gaat slapen is door hem een fles voeding te geven. Maar pffff papa en mama zijn voort zoooo moe. Niet normaal. We slapen 3 uurtjes als we geluk hebben en dan wordt hij alweer wakker, en dat al meer dan een jaar. Niet te doen en we lopen dan ook echt op onze reserveaccu! We hebben al zoveel geprobeerd. De osteopaat (2 zelfs), fysio, magnetiseur, niks helpt. Afgelopen vrijdag hadden we een afspraak bij de huisarts. Hij heeft ons melatonine voorgeschreven. Met een week moet er verschil te merken zijn, anders moeten we terugkomen voor een doorverwijzing naar de kinderarts. Tot nu toe is er nog niet heel veel veranderd. We hebben 1 nacht gehad dat hij maar 1 keer wakker werd i.p.v. 3 keer. Dat is voor ons al heel wat, alleen is het nog maar 1 keer voorgekomen. Hopen dat er snel iets veranderd, want er moet echt een oplossing gaan komen!!! 

 

Nou ik ga weer stoppen en nog wat foto´s uploaden!!

Nieuwe foto’s in de album juli (nog wat verlate vakantiefoto’s), augustus en september.

 

Liefs

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.