Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Augustus

12 augustus 2012

De eerste maandag in mijn vakantie hebben Thijs en ik Niels ’s morgens naar het KDV gebracht en zijn daarna tante Angelique op gaan halen om naar het treinstation in Eindhoven te gaan. Thijs had nog nooit in een echte trein gezeten en ik kan je zeggen, hij heeft enorm genoten! We zijn naar Schiphol gereden. Onderweg hadden we de pech dat er een kapotte trein voor ons stond dus hadden we wat vertraging. Hij vond de hele reis geweldig, heeft heel de tijd op z’n knietjes voor het raam gezeten! Ook op Schiphol heeft ie het erg leuk gehad. Eerst gingen we naar het Panoramadak waar je vliegtuigen op kunt zien stijgen. Ook stond er op dat terras een Fokker 100 waar je in kon. Nou dat vond hij toch wel echt stoer! Toen we dat wel hadden gezien zijn we een broodje gaan eten, waar toevallig ook speeltoestellen stonden. Dus Thijs vermaakte zich daar en konden wij rustig ons broodje op eten. Het was een enorme geslaagde dag, thanks tante Angelique!! Hij heeft het er nu nog steeds over en laat zijn railrunnerkaartje aan iedereen zien! 

 

Inmiddels zijn we alweer een weekje terug van vakantie. We zijn 2 weken naar een camping in de Vendee (Frankrijk) geweest. We hadden een hele mooie stacaravan en ook een mooie plek op de camping. Aan de caravan zat een houten veranda, op zich natuurlijk heel mooi alleen het nadeel ervan is dat Niels na de eerste dag onder de splinters zat. Z’n onderbenen en onderarmen (van het kruipen). Ik heb er denk ik wel een stuk of 100 (!!!) uitgehaald. Dus de gehele vakantie hadden wij een aantal grote handdoeken en kleden op de veranda gelegd zodat hij toch lekker buiten kon kruipen. We hebben lekker weer gehad en maar 1 dagje regen (en dat voor die streek). Christian, Ilse, Danique en Gwenn waren er ook een week, met hun zijn we een dagje naar het Aquarium in Noirmoutier geweest. Daarna nog eventjes het dorpje in om een tosti (op de Franse manier) te eten. De laatste week zijn we ook nog naar een ander Aquarium geweest, dit was zelfs mooier dan die andere. Verder zijn we nog naar een stadje geweest waar kermis was, naar het strand geweest en natuurlijk hebben we heeeeeeel veel gezwommen in het zwembad. Ze hadden ook glijbanen in het zwembad en dat vond Thijs dus echt super geweldig! Eraf en hup de trap weer op om er weer vanaf te glijden. Niels vond het zwembad ook erg leuk, hij kon er geen genoeg van krijgen en spatterde er op los! Hij kan het alleen niet zo lang volhouden dus na het zwemmen ging hij vaak naar bedje. De speeltuin van de camping konden we vanaf onze caravan zien dus was lekker dichtbij. Ook hier heeft Thijs heel wat uurtjes doorgebracht. 

 

Maar wat ik even apart wil vernoemen is dat Thijs in de vakantie is gaan paardrijden!! Hij wilde dit al in februari toen we op vakantie waren, alleen waren die pony’s een beetje te groot voor hem (waren niet echt pony’s te noemen). Hier dus wel. Gwenn en Danique wilde dit al een tijdje dus gingen kijken of het er druk was. Toen we vroegen aan Thijs of hij wilde rijden riep hij erg blij; jaaaaaa! Dus er werd hem een helmpje aangemeten en er werd een paardje uitgekozen voor hem. Het paardje heette Johnny en Thijs vond hem zo leuk, dat hij hem mee naar huis wilde nemen, hi hi. Vol trots heeft hij ongeveer 30 minuutjes gereden. Hij heeft het er nog steeds over. 

 

Na de vakantie in Frankrijk hebben we nog een weekje thuis gehad. We zijn nog naar ZooParc Overloon geweest en naar een speeltuin. Voor de rest lekker thuis gespeeld en een beetje rustiger aan gedaan. Het was op vakantie tenslotte niet vroeg voordat de kids in bed lagen. Tja, slik, en dan nu morgen. Dan gaat onze grote jongen voor de eerste keer naar de basisschool. Deze mama ziet daar heeeeeel erg tegenop. De laatste tijd plast Thijs weer regelmatig in zijn broek, waarschijnlijk door de spanning. En op school moeten ze zindelijk zijn, dus ben benieuwd hoe dit gaat. Ik heb er echt buikpijn van. Op maandag en donderdag blijft Thijs ook over op school, en gaat hij na school naar de BSO. Dus in mijn hoofd maalt het heel de tijd; eet hij zijn brood wel, vindt hij het wel leuk, vindt hij vriendjes, wordt hij wel door de BSO opgehaald, gaat hij zelf goed naar de wc. Ooooo ik kan mijn kleine puppy niet meer beschermen, hij wordt groot, slik. Maar goed, alle kindjes gaan naar school dus ook die van ons. Ik zal alleen de eerste weken niet fijn op mijn werk zitten. En op de dagen dat ik thuis ben, mag hij best eens een keertje ’s middags thuis blijven als hij het niet volhoudt. Dus morgen een rugzakje met broodtrommel, bakje met fruit en een droge broek en onderbroek mee. Oooooo ik ben zoooooo benieuwd. Hij zegt zelf dat hij helemaal niet wil en dat hij niet naar school hoeft. Ach misschien maak ik me wel veel te druk en vermaakt hij zich prima daar. We wachter maar af. 

 

Met Niels gaat het goed. Die is in de vakantie volgens mij wel wat aangekomen. Die heeft niet gegeten maar gevreten! Ook is er in de vakantie weer een tandje bijgekomen en is de 4e van boven onderweg (al 2 weken). Niels heeft best veel last van zijn doorkomende tandjes. Verder heeft hij zijn helmpje niet meer op. In de vakantie was het veel te warm daarvoor en nu hebben besloten om er helemaal mee te stoppen. Komende woensdag moeten we nog naar het ziekenhuis voor de allerlaatste meting. Eens kijken wat er deze keer uit komt, of het nog wat verbetert is sinds de laatste meting. Daarna is het echt klaar!! Woensdag moeten we trouwens ook weer naar het consultatiebureau. Daar zijn we al een aantal maanden niet geweest. Deze keer krijgt hij weer een prik. Ik ben erg benieuwd hoe hij gegroeid is. In de vakantie zijn we ook begonnen om hem af en toe eens iets te geven waar wel koemelk in zit, en ik moet zeggen dat het goed gaat. Hij krijgt er geen uitslag meer van!! Jippie! Nu zijn we dus één voor één aan het overstappen van koemelkvrije producten naar gewone producten. Vaak hoor je ook dat de koemelkallergie rond het jaar ook verdwijnt. Je noemt dit dus eigenlijk een koemelkintolerantie. Zo zie je maar dat het allemaal wel weer goed komt, hi hi. Nu nog het slapen!! Verder kruipt hij voortaan op handen en knieën ipv tijgeren en gaat hij overal aan staan. Rond de tafel begint hij ook al te stappen. Benieuwd hoe lang het duurt voordat hij los gaat lopen. 

 

Ook onze Niels wordt groot, hij wordt volgende week vrijdag alweer 1 jaar!!

Waar blijft de tijd!?! 

 

Ik ga er een eindje aan breien en foto’s op de site zetten. Want die hebben we heel wat gemaakt in de vakantie! 

 

Liefs

Juli; er was er een jarig...

11 juli 2012

Weer een maandje verder en dus ook weer van alles meegemaakt. Maandag 25 juni moest Thijs om 14.30u bij basisschool De Raagten zijn voor de kennismaking met zijn juffen en de rest van de kindjes. We waren ruim op tijd dus Thijs kon nog mooi op de speelplaats lekker spelen. In de zandbak en op het klimrek. Hij was meteen thuis. Tot het moment dat groep 2 naar buiten kwam en hem omver liep. Elleboog kapot en een enorm verdriet. En toen moesten we de klas dus nog in. Dit wilde hij dus niet. Na veel traantjes ben ik toch maar vertrokken, dit is NIET LEUK!! Mijn kleine puppy daar huilend achterlaten. Maar goed het is maar voor een uurtje. Om half 4 mocht ik hem alweer ophalen, bij de poort! En ja hoor, daar kwamen ze. Thijs aan de hand van de juf en zoekend naar mama. Hij had het toch leuk gehad zei hij, alleen moest hij huilen toen ik weg ging. Samen lekker naar huis en even een verwenmomentje met een lekker glaasje drinken en een cakeje! Daarna weer samen op de fiets om Niels op het KDV op te gaan halen. 

 

En toen kwam natuurlijk Thijs z’n verjaardag wel heeeeel dichtbij. En daarbij hoort dan ook het afscheid bij de Bijtjes (KDV). Maandag 2 juli was daar zijn laatste dag. Ik had mooie traktaties gemaakt. Voor de kindjes vliegers met daarin wat lekkers en voor de leidsters een wekpotje met daarin hartjessnoepjes en een gedichtje eraan. ’s Middags waren papa en ik eerder gestopt met werken om te gaan trakteren. Om 16.00u waren we daar en Thijs was helemaal hyper!! Hij wist dat hij ging trakteren! Door de schoolvakantie waren er niet zo veel kindjes, dat was jammer. Maar toch heeft Thijs een mooi afscheidsfeestje gehad. Eerst werden er liedjes gezongen, ook afscheidsliedjes, dat was best emotioneel vond ik. Daarna mocht Thijs kaarsjes uitblazen, werden er kusjes uitgedeeld en mocht Thijs een cadeautje uitpakken. 2 zelfs! Hij kreeg ook een heel mooi afscheidsboek met daarin verhaaltjes, liedjes en foto’s van de afgelopen 4 jaar. Zo mooi!! Toen dat allemaal geweest was mocht Thijs zelf z’n traktatie uitdelen. Na een half uurtje hebben we allebei de jongens mee naar huis genomen. 

 

Die maandagavond hebben papa en ik de woonkamer versiert want ja ja, de volgende dag was onze grote jongen echt jarig!! ’s Morgens vond hij het maar raar, dat wij liedjes zongen enzo. Voor het ontbijt mocht hij eerst zijn post open maken, want er waren al wat kaartjes bezorgd! Hij vond het helemaal geweldig. Na het eten mocht hij cadeautjes open maken. Van Niels had hij loopklossen en van ons de grote boerderij van Playmobil. Hij was door het dolle heen zo blij! ’s Middags zijn de opa’s, oma’s, Helma met Stijn en Evi, tante Mirelle, Sam en Wessel nog geweest. Het was heerlijk weer dus hebben we lekker buiten gezeten. De kinders hebben zelfs gezwommen. In de ochtend hadden we de verwarming van het zwembad even aangezet dus het water was lekker op temperatuur! ’s Avonds een beetje op tijd naar bed, want woensdag moest ik gewoon werken omdat ik die dinsdag vrij was. 

 

Donderdags ging Thijs voor het eerst de hele dag naar de bso. Hij zit in de groep de Koele Kikkers. Uiteindelijk heeft hij het er leuk gehad, maar het wegbrengen was geen succes. Hij wilde niet dat ik wegging en ging hard huilen. Bij het KDV was het enorm vertrouwd en kende hij alles en iedereen. Bij de BSO is dit nu niet zo, dus das natuurlijk even wennen en hij zal z’n plekje moeten vinden. Maar het blijft als ouder verschrikkelijk om je kind zo huilend achter te laten. Die vrijdagmiddag begon voor Thijs zijn feestje al een beetje. We gingen namelijk de tent buiten opzetten en dat is voor hem al een feestje. Hij vond het super leuk. Aan het einde van de middag gingen we met z’n drietjes (Niels bleef thuis bij opa en oma) naar Lithoijen. Daar was het vakantie BBQ van mijn werk. Thijs heeft enorm genoten daar en lag ook pas om half 10 op bed. 

 

Zaterdag was het groot feest voor Thijs. ’s Morgens nog wat laatste voorbereidingen en vanaf 13.00u kon het feestje beginnen. En wat was het een super feest! Hij heeft enorm genoten maar ook voor ons was het super leuk. Eigenlijk kwam iedereen een beetje verspreid binnen en das wel fijn! Natuurlijk heeft hij helemaal niet veel cadeautjes gehad (ahum) en is hij helemaal niet verwend! Einde van de middag zijn de kindjes die er nog waren lekker in het zwembad gesprongen. We hadden voor de kids broodjes met knakworst en voor de grote mensen broodjes kroket en frikadel. De allerlaatste die zijn gebleven hebben de boel nog mee opgeruimd en zelfs de tent was ’s avonds al weer opgeruimd (gelukkig maar want zondag was een regenachtige dag!). Ook deze avond lag Thijs was later op bed, maar ach het was ook zijn feestje. De volgende dag heeft hij met alle cadeautjes gespeeld. En als je hem vraagt wat hij het mooiste cadeau vond, zegt hij het zwaard van Joris en de Draak!! Dus Rebecca; super!! Daar heb je echt punten mee gescoord! 

 

Met Niels gaat het ook super. Vorige week, op Thijs z’n echte verjaardag, is hij wat ziekjes geweest. Dat begon eigenlijk die maandag al. Niet fit, hangerig en hij had echt slaap maar sliep niet echt. Dinsdags heeft hij ook een paar keer moeten spugen en zijn eten wilde hij ook niet echt. Het zou kunnen liggen aan de tandjes die door aan het komen zijn. Maar het zou ook zo maar door de benauwdheid kunnen komen en door z’n helmpje. Of misschien zat er zomaar iets dwars. Zaterdags had hij er ook nog wat last van maar gelukkig gaat het nu weer goed. De laatste dagen heeft hij steeds minder z’n helmpje op. We merken dat hij het niet meer fijn vindt en dat hij rustiger is (en rustiger slaapt) als hij hem niet op heeft. Ook mag het resultaat er wezen dus vinden we het niet zo erg dat hij hem niet zo vaak meer op heeft. Volgende week woensdag moeten we nog 1 keer op controle voor aanpassing van het helmpje. Daarna 15 augustus voor de laatste meting, en dan is het sowieso afgelopen. Een helmpje mag/kun je maar dragen tot je eerste verjaardag! Verder is het een echte boef en alles aan het ontdekken. Hij kruipt/tijgert overal naartoe, gaat dan ergens zitten of trekt zichzelf ergens aan op en gaat staan. Daardoor kan hij bijna overal bij en moeten wij dus goed opletten wat we waar neerleggen. Papier verscheurt hij meteen, blaadjes van planten eet hij op en de kooi van Appie (onze hamster) maakt hij open!! Als wij dan zeggen; eu eu, of nee Niels, dan kijkt hij je lachend aan en begint zelf al nee te schudden. De boef!! Het is een leuk ondeugend ventje. Tja volgende maand wordt hij ook alweer 1 jaar. Wat gaat de tijd toch snel. Dat inhoudt dat wij ook ouder worden ;-). 

 

Volgende maand krijgt Niels ook weer een prikje en moeten we weer eens op controle bij het consultatiebureau. Ik ben daar een beetje klaar mee dus hebben we met 9 maanden geen afspraak gehad. De laatste afspraak die we daar hadden was begin maart, dus vind het wel leuk dat hij weer een keer gemeten en gewogen wordt! Tis een heel kereltje al. Wij denken zelf dat hij onze Thijs ook voorbij gaat. De kleertjes die hij nu van Thijs aan heeft, had Thijs aan toen hij de 1 jaar al voorbij was! Hi hi hi. Verder heeft Niels ook een beetje meer lef denken wij! We zijn erg benieuwd hoe alles zich gaat ontwikkelen. Nu Thijs niet meer bij hem op het KDV zit heeft hij ook wat meer ‘rust’. Kan hij wat meer alleen spelen en zelf vriendjes maken. Met Thijs erbij had hij toch altijd zijn grote broer erbij die wel voor hem zorgde. Ook als Thijs straks naar school is kan hij thuis wat meer alleen spelen. Dat is wel goed voor hem en merk dat hij dat ook wel fijn vindt. Als kraait hij het uit als hij z’n broer weer ziet! Leuk om te zien dat ze dol op elkaar zijn. Laten we hopen dat dit zo blijft!!! 

 

Hoe het met papa en mama gaat? Ach, nog steeds slaap tekort, hi hi. Niels wordt nog steeds elke nacht wakker en wil dan echt eten. Anders is hij niet stil te krijgen. We zijn echt aan vakantie toe. Ik moet nog 1 dagje werken en dan heb ik in ieder geval al vakantie. 4 weken lekker niks doen! Niks moeten!! Heeeeerlijk. Komende maandag gaat Niels naar het KDV en ga ik met Thijs en zijn tante Angelique een dagje weg. Lekker met de trein weg, eerst waarschijnlijk naar Schiphol vliegtuigen kijken. Gewoon een dagje met alle aandacht voor Thijs, dat heeft hij verdient!! 

 

Ik ga nog wat foto’s op de site zetten en dan ben ik weer klaar voor deze keer! 

 

Tot snel weer!! 

 

XXXX

Juni

16 juni 2012

Hier dan weer onze maandelijkse update. Nu komt het dan wel ECHT heel erg dichtbij. Over een kleine 3 weken wordt onze grote jongen 4 jaar! De uitnodigingen zijn de deur uit dus laat het maar dichterbij komen! Thijs is al een keertje bij de bso wezen wennen. Hij vond het in het begin een beetje eng en was verlegen. Hij miste ons alle 3 (lief!!). Er is natuurlijk altijd iemand bij hem, of papa en/of mama, en op het kdv is Niels bij hem. En nu was hij alleen. Maar hij had het heel goed gedaan!! De 28e mag hij daar nog een keertje gaan wennen en vanaf 5 juli gaat hij er voortaan elke maandag en donderdag heen. Hij mag ook in de schoolvakanties komen! Het groepje waar hij in zit heet de Koele Kikkers. Er zitten een paar kindjes in dat groepje dat hij kent, maar het aller-aller-belangrijkste is toch wel dat zijn grote liefde Guusje daar ook zit!! Hi hi hi. 

 

Maandag 25 juni gaan we naar de Raagten (dat is de basisschool). Hier mag hij van 14.30u tot 15.30u kennis komen maken met de kindjes uit zijn groepje en met de juf. Hij gaat niet meer wennen, dit omdat hij in de schoolvakantie jarig is en dus toch niet in zijn eigen groepje kan wennen dan. Dus die maandag even kennismaken en dan maandag 13 augustus voor het eerst naar school. Hij kijkt er zelf erg naar uit en vind het nu al niet meer leuk om naar het kdv te gaan. Ik hoop dat hij 13 augustus net zo enthousiast thuis komt als dat hij nu is. Jeetje, wat wordt onze kleine jongen groot. Ik vind het niet moeilijk dat hij naar school gaat, hij is er echt aan toe. Het is nu alleen zo dat als ik thuis ben hij altijd bij mij is. Nu gaat hij naar de basisschool, dan naar de middelbare school. Dan misschien nog verder leren of werken. Het idee dat hij nooit meer altijd bij me thuis is vind ik toch maar een beetje raar. Maar gelukkig heb ik er nog een thuis. En ik heb me voorgenomen om op vrijdagochtend met Niels te gaan baby/peuterzwemmen als we Thijs naar school hebben gebracht. 

 

Met Niels gaat het ook goed. Hij is zichzelf volop aan het ontwikkelen. Hij kruipt (lees: tijgert) het hele huis door en we moeten ook echt zorgen dat alle kastjes en deurtjes dicht zijn. Ook gaat hij sinds een week zelf zitten en begint zichzelf overal aan op te trekken, dus staan! Ziet er zo eigenwijs uit. Het slapen heeft hij nog steeds niet uitgevonden. Vooral ’s nachts dan. Nog steeds wordt hij elke nacht 1, 2 of 3 keer wakker! Pfff, papa en mama zijn aan het einde van hun accu. Overdag gaat het slapen redelijk. De ochtenden zelfs goed, maar ’s middags vind hij het ook niet echt nodig om lang te slapen. Hij is er graag bij zeg maar. Dat trouwens sowieso. Want als je eventjes van hem wegloopt, naar de keuken bijvoorbeeld, dan begint hij al te huilen. Misschien wordt Niels wel meer een mama’s kindjes, hi hi hi. 

 

Met z’n helmpje gaat het ook goed. Hij heeft hem nog steeds op en elke 3 of 4 weken gaan we terug om het helmpje aan te laten passen. We zien echt een groot verschil al, al is het voor ons nog steeds te zien. Iemand die het niet weet zou het niet meer opvallen. Op woensdag 15 augustus krijgen we weer een meting van het hoofdje en dit zal ook de laatste zijn. Het helmpje wordt maar gedragen tot de 1e verjaardag! Telkens als Niels het helmpje nu niet op heeft moeten we zo wennen. Dan is het een nog knapper mannetje. We zijn het helmpje al zo gewend dat we eraan moeten wennen als hij hem niet op heeft. Voor hem zal het ook wennen zijn als hij hem niet meer op hoeft. Als hij nu valt of zichzelf stoot dan is er het helmpje op de knal op te vangen. Straks is dat niet meer en dan zal z’n bolletje pijn gaan doen!! 

 

Over het feit dat Thijs een grote jongen is; vannacht heeft hij voor het eerst een nacht zonder zijn speen geslapen. Hij vond het zelf helemaal niet eerlijk maar ik moet zeggen dat het boven verwachting is gegaan. Vanavond eens kijken of het ook zo gaat. We waren gisteren bij de tandarts geweest en die had gezegd dat hij moest gaan leren om zonder speen te slapen. We hebben de speen dus meteen in de lade gelegd op Niels zijn kamer. Want die is dan voor als Niels wat groter is. Ben heeeel benieuwd hoe dit verder gaat!! 

 

Verder kijken we erg uit naar de vakantie!! Even tijd voor elkaar en weinig verplichtingen. Waar we ook enorm aan toe zijn is zon!! Pfff wat een weer toch? Niet echt het idee van zomer!! Die week dat het super weer was, hebben we wel enorm genoten!! 

 

Nou ik ga weer even wat foto’s erop knallen!! Nieuwe foto’s in de albums mei en juni. 

 

Liefs

Mei

14 mei 2012

Over 2 maanden is onze grote vent alweer 4 jaar. Pfff wat gaat het snel zeg! 4 jaar, en dan mag hij naar school! Hij is er ook enorm aan toe. Verveelt zichzelf vaak en is toe aan nieuwe dingen. Hij gaat pas naar school na de grote vakantie. Hij is de eerste dinsdag van de basisschoolvakantie jarig. Dus maandag 13 augustus is zijn eerste schooldag. Aan de ene kant vind ik het heerlijk. Een beetje meer rust in huis en iets meer tijd voor onze Niels. Maar aan de andere kant….nu gaat hij naar school… daarna naar het vervolgonderwijs… en daarna werken!?! Dus heb ik hem nooit meer altijd bij me in huis. Dat zal wel effe wennen zijn. Ik heb mezelf voorgenomen om op de vrijdagochtenden als Thijs naar school is met Niels te gaan baby/peuterzwemmen. Met Thijs deed ik dit ook altijd maar nu met 2 gaat dat niet. 

 

Verder doet Thijs het super hoor. Hij is langzaam maar zeker toch groter aan het groeien. Afgelopen week ben ik met hem naar het consulatiebureau geweest voor de 4-jaar check. Verschillende testjes en spelletjes moeten doen en alles ging goed. En toen de prik!!! Hij vond het helemaal NIET LEUK en heeft tijdens het prikje ook een beetje gehuild. Hij was vooral boos omdat hij had gezegd dat hij dat prikje niet wilde!!! Na de prik was het al snel weer over! 

 

Met Niels gaat het ook goed. We zijn nu 3 keer met hem bij een osteopaat geweest en hij is een stuk rustiger en meer tevreden. Al is slapen nog steeds niet z’n favoriete bezigheid! Ook met z’n helmpje gaat het goed. Dinsdag hadden we een meting (van z’n hoofdje) in het ziekenhuis. Ook zij waren erg tevreden. De platheid van z’n hoofdje was in het begin 97,7% en dat is nu 93,6%. Het moet onder de 90% zijn om er niets van te zien. We zijn dus goed op weg! Vorige week ben ik naar Livit (leverancier van het helmpje) geweest om het helmpje aan te laten passen (dit moet elke 4 weken). Deze keer hadden we een andere persoon als die we altijd hebben. Ik had er al een beetje een vervelend gevoel over, en helaas is dat vervelende gevoel gebleven. Het helmpje zat achteraf helemaal niet goed. Kon te veel van links naar rechts schuiven en ook naar voren. Gisteren ben ik dus weer terug geweest (dit keer in Den Bosch), maar helaas bij dezelfde persoon. Degene die we altijd hebben was nog op vakantie. Oke, het helmpje zit beter dan daarvoor maar het is niet mooi afgewerkt. Bij onze volgende afspraak op 30 mei is Marloes weer terug (jippie). 

 

Ook Niels is zichzelf goed aan het ontwikkelen. De achterstand die hij in januari had heeft hij helemaal ingehaald. Hij gaat volop op onderzoek uit en kruipt/tijgert/rolt de hele kamer rond. Daarbij heeft hij absoluut geen last van zijn helmpje. Hij heeft 2 tandjes onder in zijn mond en volgens mij zit er weer iets aan te komen. Vervelend is alleen wel zijn koemelkallergie/intolerantie. Melk of melkproducten zitten in zo ontzettend veel dingen. Niet normaal joh. Heel af en toe geven we hem expres iets waar een beetje melk in zit om te kijken of het nog steeds zo erg is. Het vervelende is dat hij het niet te erg mag krijgen, want dan kan zijn helmpje niet op. Maar jeetje, echt bijna overal zit iets van melk in. In een simpele lange vinger bijvoorbeeld. Mag hij niet hebben! En wat te denken van een toetje!? Snap niet dat Olvarit of weet ik veel wie daar niet meer op inspringt. Er zijn immers zoveel kindjes die last hebben van een koemelkallergie/intolerantie. 

 

Papa en mama zijn aan het proberen om hun accu een beetje bij te laden. Want nog steeds moeten ze elke nacht uit bed. Voor Niels (in het gunstigste geval 1x per nacht) omdat hij nog steeds een fles wil ’s nachts, en voor Thijs soms omdat hij dan moet plassen. We proberen dus vaak op tijd naar bed te gaan in de hoop dat we dan een paar uur achter elkaar kunnen slapen. 

 

Zondag 22 april was hier in Laarbeek het Weidegangfeest. Dat houdt in dat de koetjes weer de wei in mogen. Ook is er dan van alles te doen daar. Je kunt een kijkje nemen in de stallen, er is een grote berg zand met glijbaan, hele grote tractoren, een kinderboerderij, een doolhof van stro en een bak vol maïs. Dus i.p.v. de ballen in een ballenbak, dan allemaal kleine maïskorrels!! Helemaal geweldig vond Thijs dat. We waren samen met Stijn en Evi en hun papa en mama gegaan. Nou het was dolle pret. Thijs is ook nog met Twan een rondje in een echte tractor gegaan, en hij heeft bovenop een hele grote oogstmachine gestaan, met zo een als in de film van Cars zei hij! 

 

Afgelopen woensdag had onze Thijs weer een date met zijn vriendin Guusje. Voor het eerst ging hij daar spelen, alleen. Dus mama ging weer naar huis. Thijs heeft zich daar super vermaakt. Het is echt geweldig om te zien hoe leuk ze elkaar vinden. Ik had Thijs om half 2 gebracht en om half 5 ging ik hem weer ophalen. Maar denk je dat hij tijd had om mee naar huis te gaan!? De volgende dag lag er een kaartje in de brievenbus van Guusje. Ze had het heel leuk gehad!! 

 

Gisteren was het Moederdag en ik ben volop verwend. Knutselwerkjes van de jongens, een lekker ontbijtje, hele mooie oorbelletjes en lekkere spulletjes voor in bad!! 

 

Nou, ik ga maar weer eens verder.

Nog eventjes wat foto’s op de site zetten. 

Nieuwe foto's in april en mei.

 

Liefs

April

14 april 2012

Het is weer tijd voor onze maandelijkse update. Ik ga ook niet meer proberen om vaker een dagboek te schrijven want dat lukt me gewoonweg niet. Het is nu zaterdagavond, de kleine mannen liggen te slapen en de grote man is naar het voetbal kijken. Dus even rust in huize de Hoon. Tijd om wat te typen. 

 

Inmiddels heeft onze Niels zijn helmpje ruim 6 weken op. Je kunt het resultaat al echt zien. De grote ‘kuil’ die in zijn achterhoofd zat is al weg. 2 Weken geleden zijn we nog op controle voor het helmpje geweest. Het helmpje zat alweer erg strak dus ze heeft er een laagje uitgehaald. Toen zat het helmpje eventjes erg los maar nu een paar weken later begint het al een stuk minder los te zitten. 2 Mei hebben we weer een controle voor het helmpje. Op 8 mei gaan we naar de fysio in het ziekenhuis. Daar doen ze voor de eerste keer weer een meting. We zijn erg benieuwd wat daar uit gaat komen. Daar komt dan een percentage uit en kun je dus berekenen hoeveel het hoofdje is veranderd. Ook kun je dus een klein beetje gaan berekenen hoe lang het nog nodig zou zijn. De eerste 2 maanden zou het hoofdje het meeste groeien, naar de vorm van het helmpje dus. Daarna gaat het niet meer zo snel. Deze maanden waren dus het belangrijkst!! Wij zelf, en de mensen in onze omgeving ook, kunnen echt al verschil zien. 

 

Ondertussen is Niels ook een ‘heilig Hoontje” geworden. Jawel hij is gedoopt. Op zondag 25 maart. Niels deed het super goed! Hij werd samen met nog 3 andere kindjes gedoopt. Twas dus lekker druk in de kerk. Het was die dag super mooi weer dus we hadden erg geluk! We hadden alles binnen neergezet, maar een voor een gingen de (hang)tafels en stoelen naar buiten. Uiteindelijk hebben we tot 19.00u buiten in het zonnetje gezeten/gestaan. 

 

Met Thijs gaat het goed, hij is een echte peuterpuber, of hoe zeg je dat?? We merken enorm dat hij toe is aan school. Het KDV (=kinderdagverblijf) heeft hij gehad. Het is dan ook elke keer een gevecht om hem daarheen te krijgen. Hij is daar nu de oudste en vindt het allemaal niks meer. Ook thuis is hij soms erg dwars. Alles is stom en saai! Dus….tijd voor school. We hadden hem al lang ergens ingeschreven alleen begon het aan ons te knagen of we wel een goede keus hadden gemaakt. Dus toch nog eens bij een andere school gaan informeren. En ja wel hoor, we hebben een andere keus gemaakt. Twan en ik voelen ons eigen erg goed met deze keuze. Eerst zou hij naar het Klokhuis gaan, maar de laatste keer dat we daar kwamen kregen we het allebei een beetje benauwd. Erg druk, erg open alles en we hadden het idee dat de kindjes een beetje te vrij waren. De school waar we nu voor hebben gekozen, de Raagten, is een hele oude school. Het gebouw heb ik het dan over. Maar ze zijn begonnen met nieuwbouw, dus Thijs zal nog een jaar naar het oude gebouw gaan. We kwamen in deze school op gesprek en we stapte het gebouw binnen en er heerste een rust. Zelfs terwijl alle lessen aan de gang waren. Er heerste veel meer discipline, rust, regelmaat en voor ons gevoel hechten ze daar ook nog veel meer aan normen en waarden. En dat alles denken wij dat onze Thijs nodig heeft. Daarbij komt dan ook nog dat deze school echt op loopafstand is. Die andere hadden we echt met de auto gegaan. Oke, met de fiets kan ook, was ongeveer 2km. Thijs wordt de eerste dinsdag van de schoolvakantie 4 dus gaat waarschijnlijk van te voren niet meer oefenen. Nu zijn we alleen nog bezig met het regelen van de bso. Waarschijnlijk zal hij naar de bso op de Raagten gaan als het nieuwe gebouw klaar is. Dan zal, als dit mogelijk is, ook Niels daar naar het KDV gaan. Maar dat moeten we dus nog allemaal regelen. Thijs stond voor de bso al bij Fides ingeschreven en daar blijft ie dat ook voorlopig. Niels zit daar ook op het KDV dus we moeten dan toch naar die locatie toe. 

 

Ooo en die Thijs… die heeft een vriendinnetje!! Ze heet Guusje en ze zijn helemaal dol op elkaar. Een paar weken geleden is ze bij ons komen spelen en het was een dolle boel. Het was die middag mooi weer dus ze hebben lekker buiten gespeeld. Thijs mocht in haar vriendenboekje schrijven dus dat hebben we zeker gedaan! Donderdags zit Guusje op de bso dus zien ze elkaar. Vaak spelen ze dan tegelijk buiten, zo niet dan komt Guusje voor ze naar huis gaat even langs (om een kusje te geven, hoe lief!!). Afgelopen donderdag was Guusje buiten aan het spelen en het groepje van Thijs niet. Zegt Thijs tegen een leidster; kijk daar buiten, daar is mijn vriendin, daar is Guusje. En de leidster zei dat hij met z’n neus tegen de raam aan geplakt stond!! Hi hi hi hi…. We hebben afgesproken dat we snel weer een speeldate maken!! 

 

Tja en dan Pasen. Zaterdag 31 maart mochten de jongens paaseieren zoeken van de NS (daar werkt ome Frits). Thijs vond het wel een beetje spannend maar uiteindelijk (achteraf) vond ie het helemaal geweldig. Echte eieren zoeken, deze leverden ze in bij de paashaas en op het einde kregen ze allemaal een zakje met chocoladelekkernijen van hem. Thuis hebben we ook eieren geschilderd en heeft ie ook eitjes gezocht! 

 

Ik ga er weer mee stoppen en foto’s/filmpjes plaatsen.

Er staan nieuwe foto’s in de map maart en er staan nieuwe filmpjes op! 

 

Veel kijkplezier! 

 

X

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.