Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Maart...

19 maart 2012

Inmiddels is er weer een maand verstreken en is er dus ook weer het een en ander te vertellen. 

 

In de week van de carnaval zijn we lekker een weekje op vakantie geweest. Wij met z’n viertjes en opa en oma Van der Heijden. Naar De Hellendoornseberg van Landal. Het was fris qua weer maar we hebben het wel droog gehouden, we mochten niet klagen. We hebben een heerlijke week gehad. Veel gezwommen en lekker gespeeld met de jongens. Een dag zijn we zelfs naar Ballorig geweest daar in de buurt. Thijs heeft zichzelf prima vermaakt daar en Niels heeft vanuit de wandelwagen liggen toekijken en slapen. Voor Niels was het die vakantie de  eerste keer dat hij mee naar een zwembad ging. Nou hij vond het helemaal geweldig!! Heerlijk spetteren met de handjes en de voetjes. In het zwembad heeft Thijs geen zwemluier meer aan omdat hij elke keer netjes naar de wc gaat in een zwembad. Dus tijdens die vakantie wilde we het maar weer eens gaan proberen om hem zindelijk te krijgen. En jawel hoor, het is gelukt!!! Hij heeft alleen ’s nachts nu nog een luier aan maar eigenlijk is dat ook niet meer nodig. Hij roept ons ’s avonds als hij moet plassen en ’s morgensvroeg ook weer. Dus de luier blijft eigenlijk droog!! We zijn erg trots op hem!!! 

 

In het vorige dagboekdeel hadden we het erover dat Niels een helmpje zou krijgen. Nou vrijdag 2 maart was het zover. Het helmpje was klaar en konden we het in Den Bosch ophalen. Ze hadden de afspraak ruim ingepland (2 uur) omdat het helmpje nog helemaal op maat gemaakt moest worden. De afspraak heeft uiteindelijk 1 uur en 20 minuten geduurd en Niels heeft het super gedaan. Eigenlijk heeft ie helemaal niet gemopperd! En dat terwijl het helmpje elke keer op en weer af moest. Dat was voor die dag genoeg dus hoefde hij het die dag niet meer op. En vanaf die zaterdag zijn we het op gaan bouwen. De eerste keer 2 uurtjes op, dan kwartiertje/half uurtje af en dan weer verlengen met 2 uur. Nu heeft hij hem 23 uur per dag op, ja ook tijdens het slapen. Hij gaat alleen af tijdens de verzorgingsmomenten. Dus met het omkleden en tijdens het badmoment. Dan even zijn hoofdje lekker wassen en het helmpje aan de binnenkant schoonmaken. Gelukkig heeft hij er weinig last van. Het is alleen erg warm voor hem. Z’n hoofdje is kletsnat als het helmpje even afgaat. Kinderen kunnen hun warmte kwijt door hun hoofd  maar bij Niels kan dat nu dus niet. We kleden hem daarom niet zo heel erg warm aan. Dus shirtje en vaak zijn sokken en broekje uit. Dan kan hij daar de warmte kwijt. In de folders stond dat het ongeveer 2 weken duurde voordat het lichaam een beetje gewend was om de warmte ergens anders kwijt te kunnen, en moet zeggen dat dat aardig klopt. Hij zweet niet meer zoals de eerste weken. Het zal alleen nog wat gaan worden als het buiten weer warmer gaat worden. Maar dat zien we dan wel weer. 

 

Voor ons zelf is het praktisch even wennen. Met het aan- en uitkleden bijvoorbeeld. Maar ook als ie even bij je op schoot zit. Je krijgt dan regelmatig een kopstoot van hem met z’n helmpje. Ook missen we z’n bolletje. Even een aai of een kusje op z’n bolletje zit er nu niet meer in. Dan voel je dat koude helmpje. Nu pas merk je hoe vaak je dat eigenlijk doet. Kusjes geven en knuffelen!! Maar goed, het is maar tijdelijk! En vaak halen we dat kussen wel in op het moment dat het helmpje even af is. Voor de buitenwereld is het ook wennen. Je wordt erg bekeken en ziet de mensen smoezen en wijzen. Ach, we zeggen dan vaak dat hij met de motor is J! Ik heb liever dat de mensen gewoon vragen waar dat voor is dan dat ze zo stiekem doen. Als je Thijs vraagt waarom Niels een helmpje heeft zegt hij; dan krijgt hij een mooi rond hoofdje! Zo lief! Oke, oke, soms is het helmpje ook wel makkelijk hoor. Als hij weer eens met z’n hoofd ergens tegenaan stoot voelt hij dat nu niet. Dus als hij gaat kruipen is dat ook wel weer makkelijk!! 

 

We moeten veel op controle met Niels. Dan weer naar de helmenmaker en dan weer naar de fysiotherapie. Maar tis voor een goed doel! Z’n allergie is nog niet onder controle. Toen we over zijn gegaan naar andere voeding ging het stukken beter. Maar nu zijn we over gegaan op voeding voor kinderen vanaf een half jaar en we hebben het idee dat het toch weer wat erger is geworden. Hij krijgt nu natuurlijk ook andere voeding zoals fruit en groente. Misschien dat het daar wel mee te maken heeft. En we weten niet zeker waar hij dus allergisch voor is. Toen zeiden ze dat het waarschijnlijk een koemelkallergie is. Ja je kunt dat laten testen. Het probleem is alleen, als je het laat testen komt hij waarschijnlijk eerst weer helemaal vol uitslag te zitten. En als hij die uitslag dan ook weer op z’n hoofdje krijgt, mag z’n helm niet op. Dus dan is het kiezen wat je nu belangrijker vindt. Het helmpje dus. Af en toe heeft hij nog wat uitslag op zijn linkerwang. We smeren dit regelmatig in, maar als het echt niet wegtrekt dan gebruiken we een hormoonzalf. Dit hadden we van de huisarts gekregen, alleen smeren we dit liever niet. Alleen als het echt nodig is. Dat spul werkt wel! Je ziet het dan wegtrekken! 

 

Verder slaapt Niels nog steeds niet door ’s nachts, huilt hij veel en is vaak erg ontevreden. Papa en mama zijn dus een beetje aan het einde van hun accu… Vanavond ga ik met Niels nog maar eens naar een andere osteopaat. Kijken of hij wat voor ons kan betekenen. 

 

Omdat Niels dus veel aandacht vraagt heeft Thijs daar soms wel wat onder te lijden. Op het KDV zeiden ze dat ook al. Hij is zooooo beschermend en zorgend voor zijn broer dat hij daarmee bezig is en niet met spelen. Afgelopen woensdag ben ik daarom met hem alleen naar het Aarbeienhofje geweest!! Hij heeft volop genoten. Ook afgelopen weekend hebben we hem eens extra verwend en leuke dingen met hem gedaan. Zo is hij weg van vliegtuigen, we zijn dus naar Eindhoven Airport gegaan en hebben vliegtuigen bekeken. Daar kun je ze zo mooi ziet stijgen en landen! Hij vond het geweldig. En woensdag?? Dan komt zijn grote liefde Guusje bij hem spelen. Ze hebben jaren samen in de groep gezeten op het KDV, alleen is Guusje in Januari 4 geworden en dus naar de grote school gegaan. Als ze op de BSO zit, zit ze vlakbij Thijs z’n groep en komt ze vaak even de klas binnen. Ook hebben ze dan een gezamenlijke speelplaats! Ze zoeken elkaar dan altijd op en ze hebben zelfs al gekust!!! Jaaaa het moet niet gekker worden! 3 en 4 jaar! Hij zit er helemaal vol van en vindt het dus ook echt erg leuk dat ze bij hem komt spelen! 

 

Nou ik ga er maar weer wat foto’s opzetten! (nieuwe foto's in de albums februari en maart)

 

Liefs van ons…

Februari...

15 februari 2012

Hier zijn we weer. Afgelopen maand is er een hoop gebeurd.

Laten we maar beginnen waar we zijn gebleven. Vrijdag 20 januari had Twan een dagje vrij om aan Thijs z’n kamertje te werken. Muurtje verven en nog wat dingetjes. Het is erg mooi geworden! ’s Middags had ik (mama) een afspraak met Niels bij een kinderfysiotherapeut. We vonden dat hij een wat plat achterhoofdje had. Om het verhaal van osteopaat, fysio’s en platte hoofdenspreekuur kort te houden; Niels krijgt een redressiehelm! Er zijn 2 metingen gedaan door 2 kinderfysiotherapeuten en hij kwam er zeer zeker voor in aanmerking. Nou dan moeten we daar niet al te lang over nadenken en gewoon doen. Niet dat we het leuk vinden, maar er kan iets aan gedaan worden dus waarom zouden we dat niet doen. We zouden het heel erg vinden als Niels over een jaar of 10 naar ons toe komt en zegt, nou pap en mam, aan mijn platte hoofdje daar hadden jullie wel iets aan kunnen laten doen. 

 

Toen we woensdag 8 februari in het ziekenhuis waren voor een afspraak op het platte hoofdenspreekuur is er ook meteen een gipsafdruk van z’n hoofdje gemaakt. Zo kunnen ze het helmpje speciaal op maat maken. We hebben ook een (vinden wij) mooie print uitgekozen. Vrijdag 2 maart is het helmpje klaar en kunnen we het in Den Bosch op gaan halen. Het gaat een drukke en intensieve tijd worden. Druk met afspraken, controle helmpje, controle hoofdje en fysio. De eerste dagen/week zal het helemaal intensief worden. Dan moeten we de tijd opbouwen dat hij het helmpje op moet. Om te beginnen met 2 uurtjes achter elkaar en dan steeds met een vaste tijd opbouwen tot hij op 23 uur zit. Ja hij zal het helmpje 23 uur per dag op moeten houden. Alleen voor bad- en verzorgingsmomenten mag het helmpje af. Of het moet zijn dat Niels op z’n buik slaapt. Dan mag hij het ’s nachts niet op. Ben enorm benieuwd hoe het zal gaan allemaal en hoeveel maanden hij het helmpje op zal moeten houden. 

 

Ook lag Niels bij het eerste bezoek aan een fysiotherapeut (20 januari) achter met zijn ontwikkeling. Hij was als het waren bang om om te vallen als hij op de grond lag (hij weet niet dat dat niet kan) dus hij ‘pinde’ zich helemaal vast in de grond. Hakken en handjes in de grond genageld en zijn achterhoofdje in de grond geduwd. In principe overstrekte hij zich dus. Daar heeft hij de afplatting ook van. Ook speelde hij nooit met zijn beentjes in de lucht wat eigenlijk wel normaal is. We hebben veel oefeningen meegekregen en sindsdien gaat het super!! Hij gaat als een speer met zijn ontwikkeling. Alleen lukt het niet altijd om de oefeningen goed te doen. Als Thijs erbij is en ik oefeningen met Niels aan het doen ben, wil hij dat ook doen met Niels. Hij vindt het er wel gezellig uitzien. 

 

Tijdens het bezoek aan het ziekenhuis op het platte hoofdenspreekuur (ja zo heet dat echt!!!) werden we ook verwacht bij een kinderarts. Een mooie gelegenheid om ook eens te vragen of ze wil kijken naar de huid van Niels. Deze is zo gevoelig en zat helemaal onder de uitslag. Ze heeft een (ander) zalfje voorgeschreven en een advies gegeven voor andere voeding. Jeetje, na 1 dag al was zijn huidje rustiger geworden. En nu is het helemaal weg en heeft ie van die lekker zachte babywangetjes!! Het was/is dus een lichte koemelkallergie! Nou ja goed, dat weten we nu en het is voor nu verholpen. Hopen dat het niet meer terugkomt! 

 

Thijs heeft ook zo z’n ‘zielige’ momentjes gehad. Vorige week donderdag is hij op school (kinderdagverblijf) klem te komen zitten tussen een plank en de kast. De leidsters zijn met hem naar de dokter geweest en die heeft het gelijmd, een hechtpleister erop gedaan en een verbandje erom. Het is een behoorlijk wondje! Sinds zondag heeft ie geen verbandje meer om maar nog wel een pleister. De hechtpleister is er dinsdag af gegaan. Vrijdag zat ie heel de dag zielig met z’n vingers in het verband, met z’n pyjama aan op de bank. Af en toe speelde hij wel wat maar hij hield z’n handje goed omhoog. Zaterdag was ie hangerig, zielig en koortsig. Ja hoor, dat kon er ook nog wel bij, de waterpokken!! Het heerste op het kdv dus ook niet gek dat hij het ook kreeg. Nu hopen dat Niels het nog niet krijgt. Omdat hij nog zo jong is, is de kans dan groot dat hij het nog een keer gaat krijgen als hij het nu ook heeft. Maar er is nog geen vlekje te zien. We zijn wel apetrots op Thijs hoor. Met z’n vingertje heeft hij het zo goed gedaan en ook krabt hij niet aan z’n bultjes!! De bultjes zijn nu aan het uitdrogen dus hopen dat ze snel helemaal weg zijn.

 

Thijs had het met de leidsters bij de dokter ook erg goed gedaan. Hij moest wel huilen toen ze zeiden dat ze met hem naar de dokter gingen. En waarom denk je?? Dan zouden wij niet weten waar hij was!! Aaaaaah lief toch!?! 

 

Nu jullie weer een beetje op de hoogte zijn ga ik er weer een eind aan breien en foto’s op de site zetten!!

Nieuwe foto’s in de albums januari en februari.

Oja, en er staan ook nieuwe filmpjes op!! 

 

Liefs mama Daantje.

Eindelijk weer een nieuw dagboekdeel

15 januari 2012

Bijna 2 maanden geleden is het alweer dat ik heb geschreven. Ik merk dat ik steeds minder tijd heb (of maak) om in het dagboek te schrijven. Misschien is dat ook wel een goed voornemen voor 2012; proberen vaker deze site bij te werken. 

 

Een aantal drukke periodes hebben we weer achter de rug. 

Allereerst natuurlijk Sinterklaas. Wauw, wat heeft onze Thijs genoten zeg! Hij was helemaal in de ban van Sinterklaas en zijn Pieten en was absoluut niet bang van ze. 26 November was Sinterklaas bij mij (mama) op het werk. De Sint stelde aan alle kinderen wat vragen en toen hij vroeg of ze wisten hoe het paard van Sinterklaas heette, riep Thijs uit volle borst; Amerigooooo. Even later vroeg de Sint wie er het liedje Sinterklaas kapoentje kon zingen. En ja hoor, onze Thijs stak vol enthousiasme zijn hand op. Hij heeft toen, bij Sinterklaas op schoot, door de microfoon het liedje gezongen!! Papa en mama natuurlijk vol trots!! Niels vond het allemaal prima en liet het lekker aan zich voorbij gaan. 3 december kwam de goedheiligman ook in De Kastanje, en wel op nummer 7. Voor deze gelegenheid had Thijs een sambabal voor de Sint gemaakt, en de Sint zat nog maar amper op zijn stoel en Thijs stond al voor zijn neus om deze te geven!! Deze dag had Niels ook even bij Sinterklaas op schoot gezeten! Natuurlijk zijn de jongens helemaal niet verwend met cadeautjes, ahum ahum. Het leek wel een speelgoedwinkel hier in huize De Hoon. 

 

Daarna kwam de volgende feestgelegenheid. De kerst. Thijs had een eigen kerstboompje en heeft deze dan ook zelf versierd. Hij vond het allemaal erg gezellig. Ook de kerstdagen waren erg gezellig!! Nu zitten we inmiddels alweer in 2012!! Poeh wat gaat het snel. Thijs wordt dit jaar 4 jaar en gaat dus naar de grote school, zoals hij zelf zegt. Na de zomervakantie is het zover, gelukkig dus nog een eindje weg. Op het kinderdagverblijf zijn al een paar van z’n vriendjes en vriendinnetjes naar de grote school. Hij is nu dus een van de oudste. Op zich is dat wel jammer, maar nu mag hij (met een aantal andere oudste) regelmatig met een leidster naar de bso. Daar tussen de middag met de grote jongens en meisjes eten, spelen of knutselen! Das natuurlijk ook wel stoer. Niels doet het op het kinderdagverblijf ook goed, al is het voor hem soms nog zoeken naar een ritme. Z’n grote broer zal daar wel zorgen dat hij niks te kort komt!! 

 

Thijs is aardig aan het oefenen (mag het ondertussen) om naar de wc te gaan. Nou ja, wij zijn daar meer mee bezig dan hijzelf. Hij vindt het gewoon verreweg van interessant! We hebben van die speciale wc-brillen met daarin een kleine bril, maar nee hoor. Elke dag plast hij wel 1 of 2 keer op de wc, en heel af en toe zegt ie ineens; maaaam of paaaaap, ik moet poepen! Dus hup naar de wc en zitten. 2 Keer is er een grote poep gekomen. Wij zijn dan dolenthousiast in de hoop dat hij het vaker gaat doen, maar helaas. Ook hebben we al geprobeerd om gewoon geen luier aan te doen, ook dit werkt niet. We hebben nog een half jaartje en dan zal hij het toch echt moeten doen, als hij naar de grote school wil! Wel kleed hij zichzelf (ook als ie zin heeft) soms aan en uit. 

 

Laatst riep Thijs mij ’s morgens toen hij wakker werd. Kom ik op zijn kamer zegt ie; ‘mam, jij bent niet zo sterk als papa he?’. Ik; tuurlijk wel, ik heb toch ook spierballen. Wat blijkt, hij had nog een klein plankje op z’n bed bij z’n hoofdeind zodat hij niet uit bed kon vallen. Deze moest eraf en hij dacht dat ik dat niet zou kunnen. Dus hup, meteen naar beneden en een imbussleuteltje gehaald en dat plankje eraf. Die nacht is hij 1 keer uit bed gevallen en daarna niet meer. Dus uiteindelijk wordt het toch wel langzaamaan een grote jongen. 

 

Nu dan hoe het met Niels is. Goed, op zich, buiten het feit dat hij nog steeds niet doorslaapt ’s nachts, wat ons dus enorm opbreekt!! Momenteel zit hij op 4 flesvoedingen overdag en sinds afgelopen zaterdag een fruithapje. Dit eet hij allemaal erg goed. Als hij dan bijvoorbeeld om 21.30u de laatste fles krijgt, wordt hij weer zo rond een uur of 2 wakker. En hij heeft er nogal een volume op staan dus dan ga je er wel effe uit. We geven hem dan een half flesje wat verdund is, dus meer water dan voeding. Deze gaat supersnel op en hij zuigt de fles bijna vacuum! Honger dus. Maar ja hij moet toch gaan proberen om de hele nacht door te slapen. Meestal wordt hij dan weer rond 4 uur wakker, paar keer fiepje erin en als ie dan rond een uurtje of 5 weer komt, dan leggen we hem vaak tussen ons in. Dat is helemaal niks voor ons, maar rond die tijd is Niels wakker en als hij ligt te huilen wordt onze Thijs ook wakker. En dat vind ik toch een beetje te vroeg om de dag te beginnen. Als Niels dan tussen ons in ligt, valt hij altijd na 5 minuutjes weer in slaap. Maar ja, erg fijn slapen doe je dan ook niet meer. Je snapt dus dat papa en mama HELEMAAL OP zijn. Al in geen 5 maanden slapen we een hele nacht door. We kijken erg uit naar de dag (nacht) dat hij door gaat slapen! 

 

Niels heeft in het begin een voorkeurshouding gehad, waardoor zijn achterhoofdje wat plat is geworden. Ik ben met hem naar een osteopaat gegaan, hij keek namelijk niet naar links. Volgens deze man zat zijn linker sleutelbeentje vast, en dat heeft hij behandeld. Raar maar waar, na die behandeling kijkt Niels gewoon alle kanten op. Zijn platte achterhoofd wordt wat minder. Ik hoop dat het zo door blijft gaan want anders zal hij misschien wel een helmpje moeten. Komende dinsdag ga ik nog een keertje met Niels naar die osteopaat, gewoon om te kijken of het nu allemaal goed zit. Overdag slapen vindt hij ook wat moeilijk, hij komt dan moeizaam in slaap en maakt van die kleine hazenslaapjes. Tis een kereltje dat erg weinig slaap nodig heeft. Heel anders dan Thijs, die maakt ’s nachts 12 uur en overdag soms ook nog 2 of 3 uurtjes…. Verder is Niels een leuk, vrolijk kereltje. Op 1e kerstdag rolde hij voor het eerst om van zijn rug naar zijn buik. Dat heeft hij een paar dagen gedaan en toen was het afgelopen. Nu doet hij het niet meer. Gek toch… 

 

Thijs is dol op brandweerman Sam (het tekenfilmpje). Van Sinterklaas heeft hij een brandweerhelm met geluid gekregen. Zijn ome Werner is brandweerman in Eindhoven en vandaag moest hij werken. Dus zijn we met het hele gezin naar de kazerne geweest. Nou ik kan je zeggen; EEN GROOT SUCCES. Thijs vond het allemaal leuk en interessant. En het kwam allemaal goed uit. Toen we net binnenkwamen werd ome Werner weggeroepen voor een uitruk. We stonden toen bij de brandweerauto’s. Toen ze in de auto zaten om te vertrekken kwam er al een melding dat het niet meer nodig was. En toen we weer naar de parkeerplaats liepen en dus weer langs de brandweerwagens liepen, ging de sirene weer!! Deze keer hoefde ome Werner niet weg, maar andere brandweermannen wel. Hup hun pakken aan, in de auto, de lampen en sirene’s aan en hup weg…. Dat vond hij helemaal geweldig. Toen we dus naar huis gingen had hij groot verdriet en wilde op de kazerne blijven!! Ha ha ha ha…… 

 

Nou ik ga er een eind aan maken en wat foto’s op de site zetten. Heb ook nog wel wat filmpjes maar die moeten eerst op filmpjes.nl goed gekeurd worden. 

 

Liefs….

 

Er staan nieuwe foto’s in de albums; november, december en januari.

November alweer...

22 november 2011

Hoi hoi, hier zijn we weer. Alweer een maand verder dan het vorige dagboek. Tja, het komt er echt niet van om vaker te schrijven. Nou ja, dan maar 1 keer per maand. Misschien dat het er ooit nog eens van gaat komen dat ik weer meer tijd voor de site heb. 

 

Inmiddels is Niels morgen alweer 13 weken oud! Pff wat gaat het toch allemaal snel. En het echte baby-baby is er al vanaf (jammer he!). Hij doet het erg goed. Vandaag zijn we weer naar het consultatiebureau geweest en hij weegt 5655gr en is 58,8cm lang. Ook heeft hij vandaag voor de 2e keer prikjes gehad. Hij huilde even tijdens de prikjes maar daarna was het alweer over. Hopen dat hij er verder geen last meer van krijgt! Het is best een tevreden kereltje met (nu al!!) echt een eigen willetje! Hij begint steeds meer zelf te spelen met dingen die boven hem hangen en hij pakt ook echt al dingetjes vast. Zo leuk om te zien. Als je iets tegen hem zegt of met hem speelt geeft hij vaak z’n mooiste lach. Op Thijs reageert hij helemaal snel! Die hoeft maar iets te zeggen tegen hem en hij kijkt en lacht meteen. Leuk om te zien. Thijs is ook echt een trotse broer. Sinds ruim een week zit Niels bij hem in het groepje op het kinderdagverblijf. Hij zal wel zorgen dat Niels niet vergeten wordt, hi hi hi….

 

In mijn laatste week verlof zijn we er met z’n viertjes lekker even tussenuit geweest. Naar Weerterbergen, park van de Roompot. Het was heerlijk weer (oke wel fris, maar heerlijk droog met een zonnetje) dus we hadden geluk. Weerterbergen is een mooi park met een mooie binnen- en buitenspeeltuin en een mooi zwembad. Alleen hadden we wat pech met het huisje. Dat was vies en oud, en doordat het oud was was het ook tochtig. Onze jongens zijn allebei flink verkouden geworden daar. Toch mocht dat de pret niet drukken. Thijs heeft enorm van onze aandacht genoten. We hebben heerlijk gespeeld, gezwommen en natuurlijk gedanst met Koos Konijn!! Tsjoe tsjoe wa ….. hi hi hi….

 

’s Maandags moest ik dus weer gaan werken. Had er op zich ook wel zin in, alleen om ’s morgens alles geregeld te krijgen met de jongens. Aankleden, eten en op tijd in de auto zitten op weg naar het KDV. Maar het is me gelukt hoor en het werken was ook wel weer leuk. Alleen moesten/moeten we opzoek naar een nieuw ritme. Het is allemaal wat drukker nu. Eerst deed ik veel overdag, maar dat moet nu ’s avonds na het werk en het eten. Over een tijdje zullen we er wel aan gewend zijn en zal het allemaal wel wat soepeler gaan lopen. 

 

Thijs is helemaal in de ban van Sinterklaas en de zwarte Pieten. Hij vindt het helemaal geweldig! Elke avond staat hij, met zijn pietenmuts op, te dansen op pietenmuziek. Vooral het liedje van zwarte Piet met die fiets vindt hij leuk. Afgelopen zaterdag kwam Sinterklaas met de boot aan in Beek en Donk. Natuurlijk zijn wij daar ook naartoe geweest. Soms werd hij wat verlegen maar hij was niet bang van de Pieten! Hij heeft tijdens de intocht veel pepernoten opgehaald. De Pieten deden het strooigoed zelfs in zijn capuchon en legde het bij Niels op de wandelwagen!! Nu komt er een drukke tijd aan, want overal komt die Goedheiligman cadeautjes brengen!! 

 

Ik ga maar eens snel wat foto’s op de site zetten!! 

 

Doei….

 

Er staan nieuwe foto's in de albums; oktober, november en op schoot bij....

Eindelijk weer een update...

20 oktober 2011

Nou hier zijn we dan weer. Ik had echt gedacht en gehoopt hier meer tijd voor te hebben, maar helaas. Het is een stuk drukker dan ik had verwacht met onze 2 jongens. Even tijd voor mezelf is er voorlopig niet vaak meer bij. Ben ik niet met de jongens bezig dan wel weer met huishoudelijke taken. 

 

Inmiddels is Niels ruim 8 weken en heeft hij vandaag voor het eerst zijn prikjes gehad op het consultatiebureau. Thijs heeft nooit last gehad van de prikjes, maar onze Niels wel. Hij was gisteren al wel een beetje van de wap af. Had overdag bijna niet geslapen omdat hij er graag bij wilde zijn. Als ik in de buurt was, dan was het goed. Maar owee als ik wegliep van hem. Vandaag na de prikjes was hij ontroostbaar. Hij huilde en huilde en huilde. Ik had hem toch op bed gelegd want hij was zo moe, maar hij bleef huilen. Zelfs als ik met hem op de arm rond liep. Op een gegeven moment moest hij overgeven, zo zielig. Helemaal over de flos, maar toch zo ontzettend moe. Hij zat helemaal onder de spuug, en ik ook een beetje. Ik mezelf maar omgekleed en Niels in badje gedaan. Ook tijdens en na het badje bleef hij huilen, nou ja, gillen. Uiteindelijk heb ik hem in een Lodger wrap gewikkeld en is ie een beetje in slaap gesukkeld op mijn arm en daarna op de bank. Na de fles van 15.00u is ie naar bed gegaan en nu ligt ie heerlijk te slapen. Ik hoop dat het ergste nu is geweest. Z’n temperatuur was goed, dus koorts heeft ie niet. Zo zielig als je hem zo ziet! En je kunt het niet van hem overnemen… 

 

De wijkverpleegkundige had hem ook nagekeken en hij doet het prima. Hij is 54,3cm en weegt 4825gr. Hij heeft een klein beetje een voorkeurshouding dus ook een heel klein beetje een plat plekje achter op z’n hoofd. Niks verontrustends maar we moeten wel proberen om andere houdingen te stimuleren. 

 

Afgelopen nacht heeft hij voor het eerst doorgeslapen tot iets voor 5e. Misschien kwam dat ook omdat hij gisteren overdag erg weinig heeft geslapen. Eens kijken hoe het vannacht gaat. Zal je net zien, slaapt Niels redelijk goed door, werd Thijs vanmorgen om kwart voor 5 huilend wakker. Hij had gedroomd. En waarover? Hij had het over een oranje rietje!?! Ha ha ha. Maar goed, hij was erg verdrietig en was moeilijk te troosten. Hij probeerde van alles om maar niet weer naar bed te hoeven, maar papa en mama vonden het toch wel een beetje te vroeg. Hij zei dat hij had gepoept, hij had dorst, buikpijn en uiteindelijk zei hij dat hij het eng vond om weer gaan te slapen. Hij was bang voor z’n grote knuffelaap die op z’n kamer stond!? Toen ik had afgesproken dat ik aap mee zou nemen als hij weer ging slapen was het goed en is hij weer heerlijk gaan slapen. Maar van Thijs z’n gehuil is Niels dus wakker geworden….. Hup flesje erin en weer slapen. Gelukkig ging dat goed. 

 

Thijs is nog steeds de enorme trotse grote broer. Hij vindt het helemaal geweldig en geeft Niels veel kusjes en knuffels. Zo leuk om te zien. Als hij thuis komt van het KDV rent hij ook als eerste naar Niels toe om hem gedag te zeggen en een kus te geven. Ook ’s morgens begroet hij Niels als eerste. Niels gaat straks, als ik moet werken, ook naar het KDV. In dezelfde klas als Thijs. Ben benieuwd hoe dat zal gaan. Ik denk dat Thijs erg over Niels zal waken. Maandag 31 oktober mag Niels een ochtendje gaan ‘wennen’ en krijg ik een intakegesprek op het KDV. Vanaf maandag 14 november gaan ze samen naar de Bijtjes. Dan moet ik weer aan het werk. Op zich heb ik best zin om weer gaan te werken, maar zie er enorm tegenop om het ’s morgens allemaal voor elkaar zien te krijgen. Alle 3 opfrissen, aankleden, eten en in de auto. Papa Twan moet vaak om 7 uur al aanrijden dus die is dan al weg. Ik ga namelijk op maandag en donderdag later beginnen zodat ik de kids niet al om 7.00u/7.15u naar het KDV hoef te brengen. 

 

Zaterdag 8 oktober zijn we een dagje naar de Efteling geweest. Het was een Toyota-weekend dus we konden super voordelig naar binnen. Het weer was alleen ietsje minder, maar uiteindelijk mogen we niet klagen. We hebben maar 1 buitje op ons hoofd gekregen. We waren met z’n 3e (papa, mama en Thijs), omdat we Niels te klein vonden om mee te nemen. Thijs heeft enorm genoten en praat er nog steeds over. Alles was geweldig, het sprookjesbos, de bootjes, Carnaval, de stoomtrein, maar het allerleukste vond hij toch wel de Pagode. Dat ding dat hoog de lucht in gaat. Hij zag de Pagode toen we in de bootjes zaten en wees er meteen naar; daar wil ik in (!!!!) zei hij. Aan het einde hebben we nog een boekje met daarin foto’s voor hem gekocht, zo kan hij laten zien wat hij allemaal heeft gezien en waar hij in is geweest. Na de Efteling nog even bij de Mc Donalds langs om te eten en daarna onze Niels weer ophalen. Thijs heeft een erg leuke dag gehad, en wij trouwens ook!! Hi hi hi… Hij (Thijs) had het ook echt even nodig die aandacht alleen voor hem. Ook al is hij erg lief voor Niels, je merkt toch aan hem dat hij erg druk en af en toe opstandig wordt van al die drukte en veranderingen. Binnenkort gaan we ook nog een midweekje weg met z’n 4tjes. Even tijd voor elkaar en geen bel, mail of telefoon. Heerlijk!! 

 

Ik ga er weer een eind aan maken en nog wat foto’s op de site zetten!! 

 

Liefs… 

 

Er staan nieuwe foto’s in de albums september, oktober en op schoot bij...

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.