Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

3 jaar geworden en alweer bijna 36 weken zwanger

10 juli 2011

Zondag 3 juli was Thijs jarig en werd alweer 3 jaar!! En wauw, wat was hij jarig die dag. We zaten eerst te twijfelen of we zijn verjaardag in 2 delen zouden vieren, dit zodat het dan niet zo druk tegelijkertijd voor mij zou zijn. Maar uiteindelijk hebben we besloten om dat toch maar niet te doen! Vanaf 14.00u was iedereen welkom op zijn feestje. We hadden een grote partytent buiten gezet (voor het geval het zou gaan druppelen) en de hele tuin versiert met slingers en ballonnen. 

 

Ons cadeautje had hij het weekend ervoor al gekregen; een trampoline! We dachten zo; anders krijgt hij zondagochtend de trampoline en dan kan hij er ’s middags zelf niet op omdat dan misschien alle andere kindjes erop zouden willen. Dat het een geslaagd cadeau is, is ons wel duidelijk. Hij springt er heel veel op en heeft dan dolle pret. Als ie na het eten of drinken gaat springen zegt ie altijd; ik hoor het klotsen in mijn buik en ligt zelf helemaal in een deuk!

 

Zondags om 14.00u begon het feestje en het begon al lekker snel vol te lopen. Thijs heeft enorm veel cadeautjes gehad. Allemaal even leuk! Van sommige wisten we al wat hij zou krijgen omdat we dat op zijn verlanglijstje hadden gezet. We hadden wat tafels en stoelen en ook statafels en krukken staan. Het zat gezellig vol! In de garage hadden we een grote tafel staan en 2 koelkasten met daarin de drank. Het was die dag zelfbediening, dat was voor mij (mama) wel zo makkelijk. Gelukkig waren er ook een aantal mensen die ons super hebben geholpen die dag, dank je wel daarvoor! 

 

Om 20.00u ging Thijs helemaal uitgeteld naar bedje toe! Hij was ook al snel in dromenland. De volgende dag ging hij weer naar het KDV. Ook daar was hij jarig en werd zijn verjaardag gevierd. We mochten om 9.00u komen om te trakteren. Toen we daar kwamen zaten er al veel kindjes aan de tafel en Thijs stond te wachten op zijn feeststoel. Toen die er was pakte hij meteen uit de lade onder de stoel de muziekinstrumentjes en begon die uit te delen aan de kindjes. Ja hij wist precies hoe het allemaal werkte! Toen iedereen het instrumentje had en Thijs z’n verjaardagskroon op had werden er liedjes voor hem gezongen! Daarna mocht hij 3 kaarsjes uitblazen en kwamen de kindjes hem allemaal een handje en een kusje geven (zo lief, hij liet het ook allemaal toe). Na het gekus mocht Thijs zelf de traktaties uitdelen en hebben ze er allemaal heerlijk van gesmuld. Ik had een Bijtje gemaakt (zo heet de groep waar hij in zit) en daarin had ik Cheese-dippers van La Vache Qui Rit gedaan. Zal wel een foto in het fotoalbum zetten. Nadat de traktaties op waren en de snoeten gepoetst werden zijn papa en ik weer naar huis gegaan en bleef Thijs de hele dag een beetje jarig op ‘school’.  

 

Nu Thijs jarig is geweest mag de baby wel komen van ons! Het gaat op zich goed alleen wordt het me wel erg zwaar. Ik zag ook wel een klein beetje (veel) tegen Thijs z’n verjaardag op. Lange zware dag voor mij, maar ja, die jongen is jarig en dat moet sowieso gevierd worden toch!?! De nacht ervoor had ik zelfs een lichte paniekaanval. Op 3 juli was ik 34 weken en 4 dagen zwanger, even ver als toen ik bij Thijs z’n zwangerschap doodziek werd opgenomen in het ziekenhuis. Die nacht werd ik wakker en had ik behoorlijk last van mijn rug (bekken), maagzuur, buikpijn en ga zo maar door. Ik dacht meteen; nee niet weer he!! Niet vandaag, onze jongen is vandaag jarig. Dus behoorlijk in paniek (tussen de oren) ging ik maar naar beneden. Daar heb ik maar even achter de computer gezeten en wat gedronken. Na een uurtje ging ik weer wat rustiger naar bed en ben ik toch wel weer in slaap gevallen. De volgende ochtend ging het gelukkig weer beter en is het een geslaagde dag geworden. 

 

Baby heeft lang in een stuit gelegen maar is gelukkig uiteindelijk toch zelf gedraaid. Scheelt ons weer de keuze of we voor een ‘natuurlijke’ bevalling gaan of voor een keizersnede. Nu de baby dus gedraaid is gaan we voor een natuurlijke bevalling. Vind het best spannend worden hoor. Ik heb dan al wel een kind maar ik ben voor mijn gevoel nog nooit bevallen! Vorige keer ben ik geopereerd en daarna was ik mama! Dus vliezen die breken of de echte weeën? Ik heb ze nog nooit gehad!! 

 

Zoals ik al zei wordt het de laatste tijd zwaarder. Heb behoorlijk last van mijn bekken. Hiervoor ben ik vorige week bij de osteopaat geweest, maar die zegt momenteel niets voor mij te kunnen doen. Na de bevalling kan hij mij voor mijn bekken gaan behandelen. Hij kan ook vooral niets doen omdat ik niet op mijn rug kan liggen. De behandeling duurde 3 kwartier, en in die 3 kwartier werd 2 keer mijn bloedbaan door de baby afgekneld. Daardoor voelde ik me heel erg beroerd worden en leek het alsof ik flauw zou gaan vallen. Dus hup op die linkerzij gaan liggen en dan gaat het na een paar minuutjes wel weer. Ook heb ik de laatste tijd steeds vaker een harde buik. En Thijs die merkt het ook wel dat mama niet meer zo vlotjes achter hem aan komt. Dus ja daar maakt hij soms ook wel eens misbruik van (geef hem eens ongelijk). Maar ja, je kunt je kindje ook niet alleen z’n gang gaan. Hij zal toch af en toe een schone broek aan moeten, en de keren dat hij het op de wc doet zal hij toch geholpen moeten worden! En ook moet je hem zo nu en dan een keertje corrigeren en met hem spelen of andere leuke dingen doen. 

 

Dinsdag 28 juni had ik mijn laatste werkdag. Ik was ook helemaal klaar met het werken. Dit in de zin van; had er geen zin meer in en wilde thuis zijn, en ik had alles eigenlijk wel overgedragen dus was er klaar voor. Nu ben ik al bijna 2 weken thuis en heb ik eigenlijk nog weinig rust gehad. Thijs gaat wel z’n vaste dagen naar de opvang. Voor hem leuk en zo veranderd er voor hem ook niks, en ook lekker voor mama. Zo kan ik wat dingen doen die ik echt nog moet doen voor de bevalling en kan ik het rustig aan doen (althans dat probeer ik, lukt alleen niet altijd). Nu er steeds minder op mijn ‘things to do’ lijstje staat heb ik ook zoiets van; laat het maar komen die baby. Tis wel goed zo, helemaal er klaar voor zijn kun je toch niet!! 

 

Thijs is er ook wel mee bezig. Zo leuk! Vrijdag hebben we met z’n drietjes de box opgezet, boxkleed erin en een mobiele opgehangen. Hij vind het geweldig en wil soms ook weer even baby zijn. Even in de box liggen onder de muziekmobiele, even vastgehouden worden als een baby. Hij maakt dan ook babygeluidjes, zo grappig! We proberen hem bij alles wat we doen zoveel mogelijk te betrekken. Dan kan hij mee helpen (wat hij helemaal geweldig vindt) en kan hij vast wennen aan de veranderingen die er in huis zijn en gaan komen! Vaak krijgt de baby (lees: buik) ook een kus en een knuffel. Hij gaat dan voor mijn navel zitten en zegt daartegen: baby wanneer wordt je geboren? Dat heeft ie uit het boekje van Bobbi wordt grote broer. Echt zo lief als hij dat doet! 

 

Komende donderdagochtend mag ik weer op controle bij de gynaecoloog. Ik ben dan 36 weken en 1 dag! Vind de bezoekjes nu toch wel elke keer spannend worden. Heb er nu dan ook expres voor gekozen om op een donderdag te gaan. Dan zit Thijs op het KDV dus kan ik in alle rust naar de controle. En stel dat het dan iets is, hoef ik niet meteen iets te regelen voor hem. 

 

Nou dat was het weer voor deze keer. 

 

Toedels….

 

 

Er staan nieuwe foto’s in de album’s: juni, juli en zwanger. Ook staat er een nieuw filmpje op de site. Een filmpje van mij op een wipje in Pipodorp.

Eindelijk weer een update

13 juni 2011

Inmiddels is het alweer bijna 4 weken geleden dat Thijs is geopereerd. Ik had al veel eerder een verslagje uit willen brengen maar het is me wederom niet gelukt. Thijs heeft het zo enorm goed gedaan met z’n operatie! Een echt topper!! Hij werd deze keer alleen wel erg boos wakker uit z’n narcose, heel anders dan vorige keer. Boos op alles en iedereen en schopte en sloeg dan ook tegen alles en iedereen wat in zijn omgeving was. Helaas heeft hij er deze keer ook meer last van gehad. Na de operatie dan. Hij had regelmatig behoorlijke pijn. Zei dan; mama of papa, ik ben nog niet beter, ik heb pijn, jij moet mij beter maken. Hij zei dat dan heel zielig en een beetje huilend. Nou dan krijg je een steek in je hart hoor. Zo zielig, en je kan er niks aan doen behalve een pijnstiller geven. Twan en ik hebben beide een aantal vrije dagen opgenomen zodat Thijs de eerste week lekker bij ons thuis was en wij de volle aandacht voor hem hadden. 

 

Na ruim een week (donderdag) ging Thijs weer voor het eerst naar het KDV. Vanuit daar belde ze mij om kwart voor 11 ’s ochtends op. Of ik hem op wilde komen halen, hij had 39,6 koorts. Ojee, toch niet van de operatie, de wond?? Nee gelukkig niet. Het kwam door een kies die op het punt staat door te komen. Maar toch ben je in eerste instantie wel even bang voor iets anders. Gelukkig ging het na een paar dagen snel beter. Nu heeft hij nergens meer last van en geneest zijn wond mooi. Trouwens wel een behoorlijk grotere wond dan de vorige keer. Hopen dat de wond net zo mooi wegtrekt als die aan de andere kant. 

 

Ik was 31 mei jarig maar had helemaal geen zin om dat te vieren. Heb het dus heeeeeeel klein gehouden en gevierd op zondag 29 mei. De maandag daarna zijn we lekker met z’n drietjes (oke met z’n viertjes, nog 1 undercover) een midweekje naar Pipodorp gegaan!! Helemaal geweldig. Thijs heeft de tijd van z’n leven gehad en dat was de bedoeling! Hij wist van gekkigheid niet waar hij mee moest spelen en liep dan ook vaak verloren rond. Er was zoveel daar! Ook bleven we daar dus slapen, in een Pipowagen. Ook dit was een groot succes, Thijs vond het te gek. Hij had een bed met een trap (stapelbed) vertelde hij aan iedereen. We mochten ook gebruik maken van het zwembad de Bonte Wever in Assen en dat hebben we dus ook bijna elke dag gedaan. Het is een super mooi zwembad waar van alles te zien is, en wat denk je dat Thijs het leukste vond!? Het bubbelbad!! Ha ha ha. Dinsdags was ik dus jarig en kwamen de 2 mannen mij ’s ochtends wakker maken met feestmutsen op en cadeautjes bij. Daarna moest ik nog even blijven liggen zodat ze een feeststoel voor mij konden versieren!! Zo lief. 

 

Afgelopen vrijdag is Thijs voor het eerst met ons naar de tandarts geweest. We hadden een gezinsafspraak. Thuis hadden we al een paar keer geoefend met de mond open doen en zeiden we dat de tandarts Thijs z’n tandjes ging tellen en met een spiegeltje ging kijken of de tandjes gezond waren. Eenmaal daar moest eerst mama in de stoel, daarna papa. Hij begon zich al wat meer terug te trekken, toen was Thijs aan de beurt. Uiteindelijk lag ie bij papa op zijn buik in de stoel en na even wat gemopper deed hij z’n mond open en mocht de tandarts kijken en tellen. Nu verteld hij aan iedereen trots dat ie naar de tandarts is geweest en dat de tandarts z’n tandjes heeft geteld! Grappig. 

 

Ik ben komende woensdag alweer 32 weken zwanger. Merk ook echt dat het zwaarder wordt. Niet dat ik wil zeuren ofzo, want ik mag eigenlijk helemaal niet klagen. Maar merk dat alles me veel energie kost en als ik dan een keertje wat extra doe duurt het heeeeel erg lang voordat ik mijn energie weer een klein beetje op peil heb. Afgelopen donderdag bijvoorbeeld. Ik en Yvonne (zwangere collega die 2 weken verder is dan mij) waren uitgenodigd door wat collega’s om gaan te uit eten i.v.m. ons verlof. Super leuk en het was ook heel gezellig. Maar uit eten na een volle dag te hebben gewerkt is me eigenlijk te veel. Ik was dan ook helemaal kapot en dat merk ik nu nog. En zo eigenwijs als ik ben wil ik daar eigenlijk ook niet aan toegeven. Soms kan ik wel janken zo moe ben ik en wil ik alleen maar rust om me heen, maar ja, das makkelijker gezegd dan gedaan! Ach in totaal nog 5½ dag werken en dan begint mijn verlof. Iets waar ik dus ook echt heel erg naar uit kijk. Thijs gaat zijn vaste dagen toch naar het KDV en naar opa en oma. Zo kom ik misschien toch nog een klein beetje tot rust, (alhoewel, ik wil nog zo veel voor mijn bevalling, gordijnen wassen, fotoboeken maken en ga zo maar door….van die klusjes die blijven liggen). Ik kijk ook erg uit naar mijn verlof denk ik omdat ik dat vorige keer helemaal niet heb gehad. Lag al snel in het ziekenhuis toen. Hoop dat ik deze keer wel een paar weken vooraf ‘vrij’ heb. Al kan ik ook niet wachten om het kleine prulleke in mijn armen te houden, die verlangens zijn er nu zo sterk. Misschien dat dat komt omdat ik na de geboorte van Thijs er helemaal niet van kon genieten door die stomme HELLP. 

 

Bloeddruk is nog steeds helemaal toppie en voor de rest is alles ook nog ‘gezond’. Toch vind ik het wel spannend worden. Bij Thijs was ook alles goed, tot die 34e week. Ik heb nu ook af en toe weer van die dikke enkels door het vocht. Op zich natuurlijk niks geks, zeker niet op warme dagen, maar ja, zo begon het bij Thijs ook. Dus wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik op zich niet bang ben om het weer te krijgen, maar dat het me wel bezig houdt de laatst tijd. Maar ik wordt heel goed in de gaten gehouden door de gynaecologen, verloskundigen en verpleegkundigen in het ziekenhuis. Moet vaak op controle, soms te veel naar mijn idee. Het kost toch meer tijd om elke keer naar het ziekenhuis te gaan dan om even langs de verloskundige in je woonplaats te gaan. Dan voor bloedprikken en dan weer voor controle. Thijs vind het trouwens nog steeds leuk in het ziekenhuis (ook na z’n operatie, daar waren we even bang voor). Hij neemt altijd z’n eigen dokterstasje mee met daarin ook z’n kapje voor de narcose die hij mee naar huis had gekregen na z’n operatie. Hij maakt mama dan altijd beter en prikt bloed bij mij. Van de gynaecoloog of verloskundige mag hij ook altijd helpen als ze naar de baby gaan kijken of luisteren. Hij is dan helemaal trots!

 

Met de voorbereidingen zijn we al verder dan vorige keer. Deze keer heb ik alle enveloppen al geschreven. Ik dacht; dat zal ik deze keer zelf doen. Ook is het kamertje al bijna klaar. De kleertjes zijn allemaal gewassen en liggen schoon in de kast te wachten tot ze gedragen kunnen worden. Afgelopen zaterdag zijn Twan ik wezen shoppen voor wat dingen die we nog moesten hebben. Dus wat dat betreft mag het komen. 

 

Ik ga er weer een eind aan breien en eens wat foto’s op de site erbij zetten. 

 

Liefs X

 

Er staan nieuwe foto’s in de albums zwanger, mei en juni.
Ook staan er 2 nieuwe filmpjes op.

Operatie voor Thijs

15 mei 2011

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; onze Thijs heeft weer een liesbreuk. Nu aan de linkerkant. November 2008 heeft hij ook al eens last gehad van een liesbreuk aan de linkerkant. Na wat onderzoeken in Helmond en Nijmegen heeft hij daar gelukkig geen last meer van gehad. November 2009 (toen hij goed kon lopen) ontstond er een liesbreuk aan de rechterkant waar Thijs heel veel last van had. Weer naar Nijmegen en na wat onderzoeken is hij in februari 2010 geopereerd aan z’n liesbreuk. 

 

26 april zaten Thijs en ik (mama) samen in bad en ik had net een splinter uit z’n vingertje gehaald. Even daarna begint hij heel hard te huilen. Dus ik zeg nog; Thijs die splinter is er nu uit dus dat kan niet meer zo’n pijn doen. Opeens grijpt ie naar z’n plasser en zegt huilend; mijn plasser doet zo’n pijn. Ik kon het zo niet zien dus zeg; ga eens staan dan kan mama even goed kijken. En jawel hoor. Meneer ging staan en ik zag het meteen, zijn linkerlies was helemaal opgezet en hard. Geen wonder dat hij zoveel pijn heeft! Je mag er dan ook absoluut niet aan komen om die stomme darmen weer terug te duwen in de buikholte. Samen hebben we even zitten huilen in bad. Hij van de pijn en ik omdat ik het zo enorm kl*te vind dat hij weer zo’n pijn heeft en dat we die hele weg naar de operatie weer opnieuw krijgen. Zo sneu voor ons kleine manneke. Het verklaart voor ons wel weer wat, de laatste tijd was Thijs vaak zichzelf niet helemaal. Mopperig, hangeriger, chagrijniger, kortom een kort lontje! Heeft dus allemaal met die liesbreuk te maken. Er zit dan een stuk darm knel in zijn lies waardoor hij pijn heeft en zijn temperatuur wat op gaat lopen. Niet echt koorts maar wel er tegenaan. 

 

We hadden meteen papa geroepen en gevraagd of hij een foto wilde maken van de bult in zijn lies (dit hebben we geleerd van de vorige keer, want als je bij de dokter komt hebben ze nergens last van). Na een tijdje is Thijs wat rustiger geworden en is de darm vanzelf weer terug ‘geschoten’. De volgende ochtend meteen de huisarts gebeld of ik niet meteen door kon naar het ziekenhuis. Nee helaas zei de assistente, de dokter wil het eerst zelf constateren voordat hij een verwijsbrief uit kan schrijven. Dus hup die ochtend samen naar de dokter. Gelukkig had ik dus die foto’s. Nadat de dokter die had gezien schreef hij meteen de brief uit. Dat was overduidelijk, hij hoefde Thijs ook niet meer te onderzoeken. Diezelfde ochtend meteen het ziekenhuis gebeld en een week later konden we terecht bij de chirurg. Ook voor hem waren de foto’s erg duidelijk, maar hij wilde toch even Thijs onderzoeken. Geen twijfel over mogelijk; opereren! Meteen even naar de afdeling opname waar we te horen kregen dat hij woensdag 18 mei al geopereerd wordt! Niet fijn dat hij weer geopereerd moet worden, wel fijn dat het zo snel al kan. Het wordt voor mij (met mijn dikke buik) toch al zwaarder. En anders krijg je dalijk een oproep voor de operatie net voordat ik ga bevallen!?! Neee dat wilde we niet. 

 

Ondertussen zijn we dus ook nog naar de anesthesist geweest voor de narcose. Nu is het afwachten tot woensdag. Ik merk dat ik zenuwachtig begin te worden. Vorige keer mocht ik mee naar de OK en heb ik Thijs zelf onder narcose gebracht, niet echt het fijnste om te doen, maar was wel erg blij dat dat mocht en dat ik het kon. Deze keer mag ik helaas zelf niet mee, waar ik toch wel wat moeite mee heb. Ik mag niet mee omdat ik zwanger ben. De narcosegassen kunnen schadelijk zijn voor ons kleinste spruitje. Papa zal deze keer dus mee gaan met Thijs naar de OK. 

 

Deze keer wordt Thijs geholpen in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond en dus niet in Nijmegen. Qua reistijd wel fijner, voor de rest nog even afwachten. Om half 8 moeten we daar woensdag zijn, duimen jullie allemaal voor ons!?! 

 

De laatste tijd zitten Thijs en ik zo’n 2 keer per week in het ziekenhuis. En dat gaat de komende 2 weken zeker niet veranderen. Is het niet voor Thijs z’n operatie dan is het wel voor mij. Thijs vind het ziekenhuis trouwens helemaal niet erg, hij heeft het er goed naar z’n zin. Toen we laatst het ziekenhuis uitliepen zei hij; mam was echt leuk he in het ziekenhuis. Hij speelt er met de Lego van daar of met zijn dokterstasje die we van huis meenemen. Ook nemen we altijd iets te knabbelen mee (vaak een appeltje omdat hij dat heeeerlijk vindt) en vaak komt er daar iemand langs in de wachtkamer of we wat te drinken willen. Nou dat vind ie altijd heerlijk. Appelsap uit het ziekenhuis!! Voor mezelf de laatste tijd dus ook vaak op controle geweest. Met de kleine spruit is alles oke. Erg beweeglijk!! Maar voor mij begint het echt zwaarder te worden. Heb een enorme buik, ben erg moe en alles kost me heel veel energie. Ben al aan het aftellen naar mijn verlof. Heb nog een weekje vrij omdat we naar Pipodorp gaan en heb bijna een week vrij i.v.m. de operatie van Thijs. Wil dan thuis zijn met hem en niet wegbrengen naar het KDV ofzo. 

 

In het ziekenhuis vonden ze afgelopen woensdag ook dat ik een erg grote buik had dus werd ik geprikt op suiker en krijg ik de 24e een extra groeiecho. Word de laatste tijd wel lek geprikt met dat bloedprikken. De uitslag van het bloed krijgen we nog. Een week daarvoor werd er ook bloed geprikt, daaruit bleek dat mijn ijzergehalte nog steeds te laag is, dus weer staaltabletten gekregen. Ondertussen weten we al wel dat onze baby niet te groot is, maar een week achterligt op groei. We hebben gisteren namelijk een pretecho gehad. Zij zei; belachelijk dat ze dat in het ziekenhuis zo zeggen. Aan een buik kun je niet zien of de baby groot is of niet. Je kunt het zo uitleggen, de ene baby zit in een emmer met water en de andere baby in een jacuzzi. Nou die van jullie zit in een jacuzzi. Die heeft lekker de ruimte! Het was wel weer helemaal geweldig om dat kleine wondertje te zien. Geweldig!! Thijs was ook mee en vond het ook prachtig. Vooral toen hij het hartje weer hoorde. De echoscopiste zei dat het wel leek alsof Bob de Bouwer aan het timmeren was. Thijs zei de hele dag dus dat Bob in mijn buik zat!! Ha ha ha ha. 

 

Ondertussen ga ik elke woensdag naar Zwanger en Fit. Beetje bewegen, beetje theorie, wel leuk. We hebben een leuk maar te groot groepje. Vorige week woensdag was het partneravond, dus ging Twan ook mee. De mannen hebben leren masseren! Heeeeeel belangrijk!! Ha ha ha. 

 

De meubeltjes van de babykamer zijn geschilderd dus nu kunnen verder op die kamer. Spulletjes van boven halen en kijken wat we eventueel nog kunnen en willen gebruiken. Daarna weten we ook wat we nog nodig hebben en kunnen we gaan shoppen! Ook zijn we in de weer voor de geboortekaartjes. De keuze is gemaakt en nu zijn we over en weer aan het mailen over de tekst. 

 

Nou ga ik weer stoppen, want ik zou nog veel meer pagina’s vol kunnen typen.

Allemaal duimen voor ons he komende woensdag!! 

 

Liefs XXX

Er staan nieuwe foto's in de mappen april, mei en zwanger.
Ook komen er binnenkort nieuwe filmpjes op te staan!! Hou het dus in de gaten!!

 

paul en Dinie

15 mei 2011 14:06:05

Nou wat een pech voor Thijs wij wensen jullie een voorspoedige operatie en een goed herstel. Daniëlle nog succes met de zwangerschap en geniet binnenkort van jou verlof.
Jullie doen het keigoed met alles. Als Thijs geopereerd wordt, wordt Imke 2 jaar.
Wat gaat alles toch snel!
Dikke knuffel voor Thijs en Sterkte voor jullie allemaal.

Nieuwe kamer!!

16 april 2011

Jeetje, we hebben weer veel te vertellen. We beginnen maar weer waar we gebleven waren, al gaan we het proberen om een beetje beknopt te houden! Van vrijdag 18 maart t/m maandag 21 maart zijn we een weekend weg geweest. Samen met opa Thies, oma Annie, ome Werner, tante Annemieke, Sam en Wessel. Opa en oma waren dat weekend 40 jaar getrouwd!! Het was een super leuk weekend. We hadden een groot huis in Kamperland, Zeeland aan de zee op een park van de Roompot. Het was dat weekend heerlijk zonnig dus we boften maar met het weer. Ik vond de zee toch wel echt helemaal geweldig. Had mijn regenlaarzen aan en stond dichtbij de zee. Telkens als dan de zee mijn kan op kwam (het werd vloed) rende ik heel hard weg en riep ik hard; de zee komt eraan!! Het was een super weekend!! 

 

Woensdag 23 maart hadden papa en mama de 20-weken echo ’s avonds. Ik mocht helaas niet mee. Dat had de echoscopiste liever niet. Alles was goed met mijn broertje of zusje. Ze kregen een aantal fotootjes mee en zelfs een stukje film op een dvd! Gaaf he!  

 

De week daarna moest mama weer op controle bij de gynaecoloog en ik ging weer gewoon mee. We moesten er om 10.10u zijn. Maar net voordat we zouden vertrekken viel ik heel hard met mijn kin tegen de gangdeur aan, had niet gezien dat die openstond. Groot verdriet en veel bloed. Mama had een tijdje een doek tegen mijn kin aangehouden om het bloeden te laten stoppen (maar goed dat ze haar ‘eerste hulp bij kinderongelukken’ certificaat heeft). Na een tijdje was het bloeden gestopt en was ik een beetje van de schrik bekomen. Er bleef alleen wel heel lang een beetje vocht uit komen. Mama vroeg of ze er een pleister op mocht plakken maar dat wilde ik niet. Dus hup, dan maar zo in de auto onderweg naar het ziekenhuis. Af en toe het vocht een beetje wegdeppen met een schone zakdoek. In de wachtkamer van het ziekenhuis wist al snel iedereen dat ik met mijn kin tegen de deur was gevallen. Ik vertelde het dan en tilde meteen mijn hoofd omhoog zodat iedereen het sneetje in mijn kin kon zien!! Toen we eenmaal aan de beurt waren ging ik mee naar binnen. Eerst had mama een gesprekje met de gynaecoloog en daar gingen we naar het kamertje ernaast. De gynaecoloog ging eerst naar het hartje luisteren en ik mocht overal mee helpen!! De baby lag er waarschijnlijk niet goed voor dus heeft de dokter even snel een echo gemaakt! Alles was weer goed en ik heb mijn broertje of zusje gedag gezegd! 

 

Verder heb ik het de afgelopen weken natuurlijk ook weer druk gehad met feestjes en met vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen. Maar we willen het een beetje kort houden deze keer, weer in de hoop dat we vaker gaan schrijven, dus schrijven niet al te uitgebreid. 

 

Afgelopen week was papa de hele week vrij om aan mijn grote kamer te werken. En…. afgelopen nacht heb ik er voor het eerst geslapen!! Er moeten nog wel wat dingen opgehangen worden en de kasten moeten ook nog ingeruimd worden, maar ik heb er al geslapen!! En dat ging heeeel goed. Ik sliep al wel bijna een jaar in een groot bed, dus dat bed is mee over gegaan. Voor de rest heb ik een nieuwe kast en een bureautje. Alle accessoires zijn van Cars en ik vind het maar wat stoer!! Als de kamer helemaal af is zal ik er wel een foto van maken en die op de site zetten! 

 

Vanmiddag ben ik met met papa en tante Angelique paaseieren zoeken in Eindhoven!! Gaaf he! Het was zo ontzettend leuk. Ik heb zelfs de paashaas gezien. We kregen allemaal een mandje om de gevonden eieren in te doen. Daarna leverde we ze allemaal in om ze eerlijk te verdelen. Aan het einde kregen we allemaal een zakje mee met daarin een chocolade paashaas en paaseitjes. Mjammie jammie!! Eenmaal thuis wilde ik dus echt niet slapen. Ik had het overal veel te druk mee. Zeker toen buurman Gino vroeg of de trampoline even bij ons mocht staan zodat hun wat meer plaats in de tuin hebben voor het feest van morgen! Nou helemaal geweldig hoor!! Springen springen springen!! 

 

Nu ga ik weer in mijn nieuwe slaapkamer slapen! Morgen hebben we nog een dagje vrij en dan begint de week weer. En volgend weekend hebben we een lang weekend want het is Pasen!!! 

 

Hier komt mama weer om te vertellen hoe het gaat met de zwangerschap.

Nu mag ik dus weer een stukje schrijven. Het gaat goed met mij en de baby. Bijna 24 weken alweer, het gaat snel. Buiten de gebruikelijke ´kwaaltjes´ mag ik niet klagen en doe dat dus ook weinig. Waar ik alleen wel veel last van heb is van de moeheid. Ik heb echt heel erg weinig energie. Tja en Thijs heeft daar genoeg van dus zal ik toch mee moeten. Maar dat probeer ik dan weer te compenseren door ´s avonds op tijd naar bed te gaan en als Thijs ´s middags nog een dutje doet om het dan ook even rustig aan te doen. Voor de rest ben ik echt z´n best aan het uitdijen!! Aan de voorkant maar ook over de rest van mijn lichaam. Dat vind ik ook echt wel wat minder. Maar ja, werk aan de winkel als dat kleine mupke weer geboren is. Afgelopen dinsdagavond ben ik alleen wel wat geschrokken. ´s Avonds deed ik mijn sokken/legging uit en de rand met de stiek daarin zat als het waren in mijn onderbeen gedrukt. Dus ojee… weer vocht!?! Op een paar plaatsen mijn vinger in mijn onderbeen gedrukt en jawel hoor, vocht in de benen. Zo is het uiteindelijk vorige keer ook begonnen. Dus nu maar extra opletten, extra rusten en mijn benen omhoog als het kan! Komende woensdag moet ik weer op controle in het ziekenhuis dus zal het dan ook melden.  

 

Afgelopen maandag zijn we op pad geweest voor een andere kinderwagen. Onze andere kinderwagen past niet meer in mijn auto. Had eerst natuurlijk de Seat en nu de Yaris, en die is wat kleiner qua kofferbak. We zijn die dag meteen geslaagd en hebben een Bugaboo. We zijn er erg blij mee en Thijs vind vooral het meerijdplankje helemaal geweldig!! 

 

Thijs slaapt nu dus sinds dit weekend in zijn nieuwe slaapkamer, dus nu kunnen we langzaamaan gaan beginnen met de babykamer. We willen gaan proberen of we de meubeltjes kunnen schilderen. Die hebben nu de houtkleur en willen we wit gaan maken. Als dat is gebeurd kunnen we gaan beginnen om de kleertjes van Thijs uit te gaan zoeken, kijken wat een beetje universeel is en daarna gaan wassen om alles weer een beetje in te ruimen en aan te kleden! Super!! Deze week hebben we ook de eerste boeken voor de geboortekaartjes in huis gehaald. Eens even kijken of we iets kunnen vinden wat we leuk vinden. 

 

Komende woensdag heb ik dus weer een controle. Eens kijken wat ze weer te zeggen hebben. Verwacht dat ook deze keer weer mijn bloed gecontroleerd gaat worden. 

 

Liefs van ons….

 

(er staan nieuwe foto’s in de album’s februari – maart – april – zwanger)

Alweer 19 weken....

16 maart 2011

Hier zijn we weer. Waar waren we ook alweer gebleven. Oja We zouden ’s avonds gaan wokken omdat opa Thies op 14 februari 65 is geworden. Ik vond het super leuk en ben wel 2 uur aan tafel blijven zitten. Nou ja, af en toe dan op en neer naar de koks en het buffet om wat eten gaan te halen!! Geweldig!! 

 

Vorige maand waren er informatieavonden op de basisscholen hier. Papa en mama zijn daar naartoe gegaan om alvast eens wat info te krijgen. Want ja, over een jaartje ga ik al naar de basisschool toe!! Gaat snel allemaal he. Woensdag 23 februari was er op het Klokhuis (basisschool) ook een open huis. Daar zijn we met z’n drietjes even gaan kijken en ik vond het er meteen super leuk en was ook niet meer weg te slaan. Dit gaat zeer waarschijnlijk dus mijn basisschool worden vanaf volgend jaar. Alleen het inschrijfformulier nog invullen.

 

In het vorige verhaaltje vertelde mama dat ik ’s avonds bijna altijd een plasje doe op het potje. Een paar weken geleden had ik dan mijn eerste plaskaart vol en dus ben ik met papa naar de speelgoedwinkel geweest om een cadeautje uit te zoeken. Na even rond te hebben gesnuffeld in de winkel kwam ik toch elke keer bij hetzelfde dingetje uit. Een dvd van Thomas de trein! Hij is al bijna grijsgedraaid, zo mooi vind ik het! Mama heeft meteen een 2e plaskaart gemaakt, maar op de een of andere manier wil het de laatste dagen niet meer zo lukken. Of ik heb er echt helemaal geen zin in om op het potje te plassen of ik heb net een hele grote plas gedaan in mijn luier. Maar vanavond is het me weer gelukt, en nog wel op de wc. Ik wilde niet op het potje maar op de grote wc. En jawel hoor, een grote plas. Dus ik mocht ook weer een stickertje plakken!! 

 

7 maart was mijn grote vriendin Lynn jarig. Maar omdat dit tijdens de carnaval was heeft ze het een weekje eerder gevierd. We zijn er ’s morgens naartoe gegaan. Onderweg naar Schijndel heb ik de hele weg het liedje ‘lang zal ze leven’ gezonden, maar toen ik bij Lynn was deed ik het niet meer. Ik had al genoeg gezongen denk ik. Het was er heel erg leuk en ik heb erg fijn gespeeld, ook met de andere kindjes. Toen ik ’s middags na mijn schoonheidsslaapje weer beneden was wilde ik weer terug naar Lynn haar feestje, zo leuk vond ik het!! 

 

Een weekje later was het dus carnaval. Mama had een piratenpakje voor mij gekocht. Zaterdags hebben we niet veel aan carnaval gedaan, behalve dan op de tv de optocht uit Eindhoven gekeken. ’s Morgens was ik met papa boodschappen gaan doen en toen we thuis kwamen was de hele woonkamer versierd met slingers en ballonnen, voor de carnaval!! Zondag ben ik wel gaan carnavallen. Ik riep al heel de dag dat ik wilde gaan carnavallen en de polonaise wilde lopen, maar toen ik mijn piratenpakje aan ‘moest’ vond ik dat maar raar en wilde eigenlijk niet. Papa en mama waren ook zo raar verkleed. Papa had ook een piratenpak aan en mama een tuinpak van een vriendin van haar (haar andere carnavalskleding paste niet meer met die dikke buik!). Uiteindelijk toch mijn pakje aan en naar buiten de straat op. Daar stonden al meer mensen uit onze straat ons op te wachten, allemaal gek verkleed. Misschien dan toch wel leuk die verkleedkleren aan. Met z’n allen zijn we naar de optocht gaan kijken. Ze deelde veel snoepjes uit en iedereen was vrolijk en danste! Na de optocht zijn we met z’n allen naar het Anker gegaan. Daar was een groot podium en harde muziek. Ik vond het helemaal geweldig en heb me daar dan ook prima vermaakt. Dansen en rennen over het podium. Toen het tegen etenstijd aan liep en het best behoorlijk druk werd in het Anker zijn we naar het huis van de buren gegaan en hebben we daar met z’n allen gegeten. Ik heb heerlijk gespeeld met de rest van de kindjes. Khad het er helemaal warm van. Die nacht heb ik slecht geslapen, ben vaak hysterisch wakker geworden. Ik had een hoop te verwerken van die dag. 

 

De volgende dag ging ik gewoon naar het KDV zodat mama lekker een dagje in huis kon rommelen (mijn nieuwe kamer leegmaken, want daar stond veel!!). Er was gevraagd of we verkleed wilde komen, dus hup mijn piratenpakje weer aan. Ook toevallig, mijn vriendje Mathijs had precies hetzelfde piratenpak aan!! We hebben daar flink de boel op stelten gezet. Zelfs met de kindjes polonaise gelopen. Omdat het toch ook een beetje feest is hadden we tussen de middag poffertjes gegeten in plaats van boterhammen. Mmmmm dat gaat er wel in! Dinsdags ben ik ook gewoon naar opa en oma gegaan, ook weer verkleed!! Dus ook daar hebben we een klein feestje gebouwd!! 

 

Vorige week vrijdag ben ik naar het Aardbeienhofje in Gemert geweest. Dat is een speeltuin waar je binnen en buiten kunt spelen!! Geweldig. Na ruim 4 uur was ik zo moe en druk dat ik echt niet mee naar huis wilde. Mama en ik hadden eventjes ruzie en het duurde dan ook even voordat ik mijn jasje aan had. Maar het was zo super leuk daar. Had ik trouwens al verteld dat ik mijn jas zelf aan kan doen, goed he!! De rits kan ik alleen nog niet zelf dicht doen. 

 

Zaterdag zijn we op kraamvisite geweest. Mijn vriendje Remco heeft er vorige week maandag een zusje bij. Ze heet Lynn (net als mijn vriendinnetje). Ze is heel erg mooi en ze deed lekker slapen toen we bij haar waren!! De mama moet nog wat opknappen dus volgende week komt Remco lekker een dagje bij ons spelen, misschien zelfs nog wel een keertje meer! 

 

Zondag zouden we eigenlijk visite krijgen maar daar waren zieken in huis dus belde ze af. Wij zijn die ochtend naar Eindhoven Airport gegaan om vliegtuigen te kijken. Wauw, super gaaf!! Ik had er een paar op zien stijgen en ook eentje zien landen. Toen dat vliegtuig op de grond was kwam hij naar ons toe gereden. Ik riep nog; vliegtuig kom maar hierheen en bij mij staan!! En warempel! Het vliegtuig kwam echt naar ons gereden en stopte recht voor mijn neus. Mijn dag kon echt niet meer stuk!! Nadat we daar nog een broodje hadden gegeten zijn we weer naar Beek en Donk gegaan. 

 

Vanmorgen ben ik bij Stijn op feest geweest. Hij is vandaag jarig en wordt 3 jaar! Ik heb daar lekker gespeeld met Stijn en ook een klein beetje met Evi, het zusje van Stijn. Kheb ook een lekkere appelflap op en een pakje Wicky! Vanmiddag zijn we nog even naar het dorp wat boodschapjes gaan doen. Nu ga ik slapen en dan ga ik morgen weer lekker naar het KDV. 

 

Nou heb ik wel weer even genoeg geschreven, nu komt mama nog even om te vertellen hoe het met haar en de baby gaat. Doei! 

 

 

Hoi, ja hier mama dus even. Ondertussen alweer 19 weken zwanger! Jeetje ’t gaat snel. Ik voel me prima en mag dus eigenlijk niet klagen. Tuurlijk heb ik wel last van wat dingetjes. Ben echt enorm moe elke dag, slaap slechter, last van mijn onderrug, heb regelmatig hartkloppingen maar dit schijnt niet heel erg te zijn. Mijn moe zijn hoort er ook wel een beetje bij. Ik heb dit normaal al zonder zwangerschap en nu dus nog eens een beetje extra. Nu slik ik naast mijn bloedverdunners ook ijzertabletten omdat mijn ijzergehalte erg laag was. 

 

Woensdag 23 februari had ik mijn 16-weken controle (wordt deze keer extra in de gaten gehouden) en had ik dus een afspraak met de verloskundige in het ziekenhuis. Oma Annie ging een keertje mee en dus bleef Thijs thuis bij opa. Bloeddruk is nog steeds oke! We hadden geluk, want de verloskundig maakte een extra echo. Omdat oma erbij was zei ze en omdat ze nog eens moest oefenen met dat apparaat. Geweldig dus om ons kleine spruitje weer te zien. 

 

9 maart had ik weer een afspraak, ook deze keer bij de verloskundige in het ziekenhuis. Deze keer was oma Jose een keertje mee. Thijs was er ook bij. Hij vindt het trouwens allemaal helemaal geweldig. Hij heeft een boekje van Bobbi; Bobbi wordt grote broer. Die leest hij elke dag. Dat boekje is heel leerzaam voor hem. Dus toen wij de laatste keer bij de verloskundige kwamen wist hij al wat we kwamen doen, en zei dat ook tegen de verloskundige. Wij komen naar het hartje luisteren van de baby, en dat hartje doet bonke-bonke-bonk!! De dames dus helemaal in een deuk! Na het meten van de bloeddruk die ook deze keer week goed was en het gewicht (grrr dat dat elke keer moet he!?!) even een gesprek en daarna mocht ik op het bedje gaan liggen. Thijs kwam er zo lief bij staan en vond het allemaal reuze interessant! Even aan mijn buik gevoeld en toen gingen we naar het hartje luisteren. Thijs straalde helemaal toen hij het hartje hoorde. Zo enorm lief!! Ik had een aantal vragen gesteld aan de verloskundige en door de dingen waar ik ‘last’ van had wilde ze dat ik nog eens extra bloed liet prikken. De volgende dag kon ik al bellen voor de uitslag en die bleek goed (gelukkig, ze dachten heel misschien aan leverfalen, wat kan uitlopen naar een HELLP). Wel was mijn ijzergehalte veel gezakt dus kreeg ik een recept voor ijzertabletten. 23 maart hebben we een afspraak voor de 20-weken echo en de week daarna hebben we weer een afspraak met de gynaecoloog. 

 

Ondertussen is Thijs z’n toekomstige kamer leeg en kunnen we gaan bedenken hoe we het willen. We moeten nog wel wat aan het kamertje klussen maar Thijs vindt het nu al leuk. Hier komt mijn bedje zegt hij dan. Ik ga naar de grote kamer. En als je dan vraagt voor wie de kleine kamer is zegt hij; voor de baby!! 

 

Ik merk wel dat ik minder bezig ben met het ‘zwanger zijn’ dan toen bij Thijs. Komt natuurlijk ook omdat er al eentje rond loopt die je tijd en energie ook nodig heeft en vraagt. Maar ik heb nog helemaal niet nagedacht over een naam, geboortekaartjes en ga zo maar door. Daar hebben we natuurlijk ook nog wel effe de tijd voor maar ik wil het deze keer toch allemaal vroeger klaar hebben. Ik hoop dat ik het deze keer allemaal langer volhoudt en dat het allemaal goed blijft gaan, maar ja, je weet het natuurlijk nooit. Dat heb je niet voor het zeggen. Woensdag 13 april begint de cursus ‘zwanger en fit’ waar ik aan deel ga nemen. Eens kijken of dat wat is. Vorige keer heb ik zwangerschapsyoga gedaan en eigenlijk vond ik dat niet echt iets. Dus nu nieuwe ronde  nieuwe kansen!! 

 

Mijn buik is ook al echt flink aan het groeien, ik vind hem zelfs al enorm. Zal snel weer eens een foto (laten) maken en op de site zetten. Ook van die buik geniet ik minder dan de vorige keer. Vorige keer was ik erg blij met die buik en liet hem dan ook graag zien. Nu geniet ik wel van wat erin zit maar niet van de omvang. Zie er nu al weer zo tegenop om straks weer zo dik te zijn! Maar goed, ik moet natuurlijk niet gaan vergelijken met de vorige keer. Ben tuurlijk wel superblij dat ik zwanger ben en ben blij dat ik hem/haar nu heel af en toe voel!! Heerlijk. Hoop dat Twan en Thijs ook heel snel de baby kunnen voelen. Maakt het voor hun ook wat echter!! 

 

Nou ik ga stoppen want het is ondertussen wel een hele tekst geworden!! 

 

Liefs XXX

PS; nieuwe foto's in de albums zwanger, februari en maart

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.