Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Eindelijk weer eens een dagboekdeel

12 februari 2011

Tis weer tijd voor een update. Eindelijk, hi hi. Thijs heeft het vaak zo druk met spelen en van alles en nog wat dat ik (mama) het maar een keertje van hem overneem! Ondertussen ben ik ruim 14 weken zwanger en alles gaat goed. Buiten een aantal standaard ‘klachtjes’ ben ik heeeeel erg moe. Niet normaal gewoon. Gelukkig heeft Thijs tussen de middag nog z’n schoonheidsslaapje dus kan ik ook eventjes op de bank. Alleen of dat ook helpt weet ik niet. Vaak als ik van de bank af kom voel ik me nog meer moe dan ervoor. Maar rust is goed dus doe ik het vaak toch maar wel. Voor de rest mag ik niet klagen want gaat het super. Mijn buik begint ook al echt te groeien. Het schijnt dat het veel sneller gaat bij een 2e. Nou dat blijkt ook wel. Het lijkt wel of ik al veel verder ben. Pas dan ook al een tijdje niet meer in mijn eigen kleding dus draag ik al positiekleding! 

Woensdag 26 januari hadden we een echo gehad. We moesten om 8.45u in het ziekenhuis zijn. We hadden het druk daar, want eerst moesten we naar de echoscopiste, toen naar de gynaecoloog en daarna naar de verpleegkundige. Toen we die afspraken allemaal hadden gehad moest ik ook nog bloed laten prikken. Daar was het super druk!! Uiteindelijk kwamen we naar 2 uur (!!!) weer naar buiten. We waren erg zenuwachtig voor de echo. Tja het kan ook niet goed gaan, helaas hebben we dat ook 2 keer meegemaakt. Maar toen ik eenmaal op het bed lag en we onze kleinste spruit zagen werden we allemaal heel erg blij. Alles was goed, de baby was druk in de weer en de groei zat op schema.

Thijs en papa waren er ook bij. Thijs vond het allemaal erg leuk. Hij heeft het er de hele dag over gehad. Mama lag op het bedje en de baby was op de televisie zei hij dan. De baby deed ook heel de tijd draaien!! Zo schattig dat ie dat zei. Woensdag 23 februari heb ik weer een afspraak in het ziekenhuis. Deze keer bij de verloskundige. Woensdag 23 maart krijgen we de 20-weken echo. Zo benieuwd!! 

De afgelopen weken heeft Thijs regelmatig afgesproken met speelvriendjes en vriendinnetjes!! Super leuk. Ook zijn we op kraamvisite geweest bij een klein mooi meisje, genaamd Fenna. Thijs is dol op baby’s, hij geeft ze dan kusjes, aait ze en kan z’n ogen er niet vanaf houden. Ik hoop dat dit zo blijft!! Hij vind ook onze baby al heel leuk, of hij het echt begrijpt weet ik niet, maar hij geeft mijn buik regelmatig kusjes en een knuffel. Terwijl ik er moeite voor moet doen om een kus of knuffel van hem te krijgen, hi hi. Ook praat hij wel eens tegen de baby, hij doet dat dan in mijn navel, zo schattig!! Als je vraagt wat er in mama’s buik zit zegt hij; baby in. En als je dan vraagt wie dat heeft gedaan zegt hij met een lach; papa gedaan!!! Ha ha ha grappig toch!! 

Vorig weekend zijn we zondags naar het zwembad in Rooi geweest. Wessel moest op voor z’n zwemdiploma A. Thijs vond het leuk om te kijken. Hij riep dan ook regelmatig heel hard door het zwembad; Wessel!! Dit weekend hebben we ook een redelijk druk weekend. Vanmorgen is Thijs met papa naar de kapper geweest. Aan de achterkant van z’n bolletje werden z’n haartjes wat langer terwijl de rest nog kort en dun is. En die lange haren gingen dan een beetje kroezen, dus nu is het weer kort geknipt. De kapper had gezegd dat hij het heel goed had gedaan en kreeg na afloop een lekker snoepie! Vanmiddag/vanavond gaan we Wokken met de hele familie en wat vrienden van opa en oma. Opa wordt komende maandag 65 en ze zijn dit jaar ook 40 jaar getrouwd. Ze wilde geen groot feest maar toch ook niet zomaar voorbij laten gaan. Dus lekker uit eten!! En wij gaan binnenkort ook nog met het hele gezin (dus met z’n 9e) lekker een weekend weg!! Morgen krijgen we visite en komen Thijs z’n vriendinnen Danique en Gwenn spelen. 

Thijs zit de laatste weken weer erg lekker in z’n vel en is een echte kletskous!! Eerst wilde we graag dat hij iets ging zeggen en nu denken we wel eens; kun je heeeel even je mond houden? Hi hi hi. Wel heel gezellig hoor. Wij kunnen het meeste wel verstaan maar sommige dingen zijn voor anderen nog moeilijk om te verstaan. Verder ontwikkeld hij erg goed en wil alles zelluf doen!! Doordat hij nog steeds erg klein is en weinig haar heeft schatten de meeste mensen hem veel jonger is. Dan zien ze wat hij allemaal al doet en zeggen ze; dat is ook een snelle he!! Nou valt wel mee hoor, hij is al 2½!! De meeste schatten hem tussen de 1½ en de 2 jaar. Eerst vond ik dat echt heel erg, nu denk ik; hij komt er wel. Hij is aan de kleine kant maar hij laat het kaas echt niet van z’n brood eten. Nee hij komt wel voor zichzelf op! 

Oja voor ik het vergeet. De laatste tijd plast Thijs 's avonds voor het slapen gaan zelf op het potje!! Goed he! We hebben van de week een plaskaart gemaakt waar hij stickers op mag plakken als ie op het potje heeft gedaan. Als ie vol is, gaan we een cadeautje uitzoeken. We gaan hem een beetje stimuleren om op het potje te plassen. Hij vind het wel reuze interessant en hij probeert het ook altijd. De ene keer maar een paar druppeltjes en de andere keer een hele grote plas!! Ook hebben we op de badkamer een opstapje neergezet en een spiegel op zijn hoogte neergehangen. Hij wil, net als ons, in de spiegel kijken als we onze tanden aan het poetsen zijn. En hij wil zelf staan als ie z'n handen wast. Hi hi, ja het wordt een grote jongen, en later dit jaar grote broer!!


Dit was het weer voor deze keer. Kga proberen (maar ja dat zeg ik wel vaker) om de site weer wat meer up to date te houden! 

Fijn weekend nog allemaal!! 

Liefs Daantje.

NIEUWS!!!!

09 januari 2011

Misschien een beetje laat, maar alsnog iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!!

 

Ja, inmiddels is het alweer 2011!! Het jaar waarin ik 3 jaar oud word en…… het jaar dat ik grote broer word. Mama is nu bijna 10 weken zwanger van mijn broertje of zusje. We vinden het allemaal erg spannend en hopen natuurlijk dat alles goed blijft gaan. Papa en mama hebben het hartje al zien kloppen en 26 januari krijgen ze weer een echo. Misschien dat ik dan mee mag, zodat ik mijn broertje of zusje ook kan zien. Ook al snap ik het nog niet helemaal toch vind ik het ook wel leuk allemaal. Als iemand aan mij vraagt wat er bij mama in de buik zit zeg ik; baby in!! En als ze vragen waar de baby is loop ik naar mama en wijs ik naar haar buik. Soms geeft ik de baby al een kusje via mama’s buik!! 

 

Met de kerst hebben we het nieuws bekend gemaakt! Ik had een mooi shirtje aan met daarop; Stoer, ik word grote broer! Zie fotoalbum. Bij sommige duurde het even voordat ze het zagen en andere zagen het meteen! Iedereen reageerde heel leuk en was blij. Maar volgens mij hadden ze het allemaal nog niet verwacht. Papa en mama eigenlijk ook niet hoor. Na een paar ziekenhuisbezoekjes en een uitgebreid onderzoek hebben ze 25 oktober te horen gekregen dat ze nog een keer zwanger mogen worden en ze zijn ‘gewoon’ meteen aangeteld! Een spannende tijd nu dus die eraan zit te komen, maar ook een hele leuke! Omdat er een baby’tje bij komt ga ik verhuizen naar de grotere kamer. Papa en mama kunnen dus aan het klussen komen. Zoals het er naar uit ziet krijg ik een Cars kamer!! Stoer he? 

 

Nu dan nog even een update van de afgelopen weken. Ik heb zo enorm genoten van alle sneeuw die er lag! Van Sinterklaas had ik een slee gekregen en die hebben we dan ook volop kunnen gebruiken. Geweldig vond ik het! Sneeuwballen maken en dan gooien, ook al gooi ik ze dan nog niet heel ver. Vaak waren er in de straat ook veel kindjes buiten, en als ik dat zag als ik binnen was dan hup de jas aan en ook naar buiten. Ook al hadden veel mensen er overlast van, ik vond het super! Iedereen zeurt toch ook altijd om een witte kerst, nou die hebben we gehad hoor!! 

 

De dag van kerstavond heeft mama nog extra gewerkt. Papa was al wel vrij dus hebben wij samen de laatste boodschapjes gedaan. Verder hebben we die dag lekker samen gespeeld en van de sneeuw genoten. Toen mama aan het einde van de dag thuis kwam zijn we eerst lekker een stuk met de slee gaan lopen. Heerlijk buiten een frisse neus halen. Toen we terug kwamen was het al donker en zijn we thuis lekker gaan gourmetten. 1e kerstdag zijn we lekker rustig begonnen met een pyjama ochtend. ’s Middags gingen we naar ome Werner, tante Annemieke, Sam en Wessel. Omdat Sam en Wessel rond een uur of 3 weer terug naar Boskant zouden gaan zijn we al vroeg in de middag gegaan en heb ik mijn slaapje overgeslagen. Opa Thies, oma Annie, de mama en de broer van tante Annemieke waren er ook. Ome Werner en tante Annemieke hadden die middag/avond lekker voor ons gekookt! Op de terugweg naar huis zijn we ook nog bij tante Angelique en ome Frits geweest. Even het goede nieuws vertellen. 

 

2e kerstdag zijn we ook lekker rustig begonnen. Heerlijk. Einde van de middag zijn we naar opa en oma De Hoon gegaan. Ome Maik en Mirelle waren er ook! Daar deden we ook gourmetten, maar eerst waren er een paar cadeautjes voor ons. Ik heb heerlijk zitten smullen van wat dingen en ik heb wel 1½ uur in mijn stoel gezeten, goed he! Ook die avond lag ik laat op bed. Pas rond 9 uur, net als de andere dagen. 

 

Maandag 27 december (3e kerstdag). ’s Morgens onze tassen inpakken en lekker een paar daagjes op ‘vakantie’! We zijn naar Weerterbergen geweest. Dat is een park van de Roompot. We hadden een groot 6-persoons huisje waar ik dus lekker de ruimte had om te spelen. Ze hadden daar ook een geweldig zwembad waar ik elke dag ben gaan zwemmen. Woensdagmorgen werd ik om half 7 even wakker en riep ik meteen; ikke zwemmen!!! Maar ik ben meteen daarna weer in slaap gevallen. Die dag kwamen opa, oma, Sam en Wessel ook. Ze waren er rond 11 uur. Na de lunch zijn we gezellig gaan zwemmen! Ik vond het maar wat prachtig met mijn grote neef en nicht. In het kinderbadje van de glijbaan af, eerst gewoon, toen op mijn buik en daarna zittend achterstevoren! Het maakt me echt niet uit!! Schitterend! Ook het grote zwembad was erg leuk. Vooral ook als er golven kwamen. Nee het was echt heerlijk een paar dagen weg! 

 

Oud op nieuw hebben we gevierd bij de familie Van de Middegaal. We gingen er al wat vroeger op de avond heen zodat we daar met z’n allen konden eten. Na het eten hebben de papa's wat vuurwerk voor ons afgestoken!! Joni en Jade keken buiten naar het vuurwerk en Sam en ik keken vanuit binnen. Ik vond het helemaal geweldig en zei telkens; waaauuuw en ooooh vuurwerruk. We hadden trouwens ook nog kinderchampagne, zodat wij al eerder ons feestje hebben gehad. Na dit alles zijn we naar bedje gegaan. ’s Nachts heb ik niks van het vuurwerk gemerkt en heb ik overal doorheen geslapen. Op een gegeven moment werd ik wakker gemaakt en zijn we weer naar Beek en Donk gegaan. De volgende dag zijn we op pad gegaan om iedereen een heel gelukkig Nieuwjaar te wensen. 

 

Zondags hebben we de kerstboom afgebroken en begon het gewone leven weer. Alhoewel, aan het einde van de middag kreeg ik wat koorts en werd ik hangerig. Heb die avond niks gegeten en lag al heel vroeg op bed. Ben die nacht heel vaak wakker geweest. ’s Morgens (maandag) ging het wel weer redelijk dus ben ik toch naar het kinderdagverblijf geweest. Maar helaas, tussen de middag belde ze naar papa en mama dat het toch niet zo goed ging. Papa heeft mij toen opgehaald. En vanaf dat moment ging het alleen maar weer beter met mij, al wilde ik nog bijna niks eten. Van maandag op dinsdagnacht werd ik om 1 uur wakker, ik had buikpijn zei ik. Tja van de honger. Ik voelde me weer goed maar had al 1½ dag bijna niets gegeten. Dus hup naar beneden en een beetje peperkoek gegeten, met appelsap! Daarna heb ik nog lekker doorgetukt! Ik was gelukkig weer beter die dag en ben dus naar Schijndel gegaan. 

 

Woensdag zijn we weer eens lekker naar de markt gegaan. Er lag hier en daar nog wat sneeuw/ijs, dus het was wel uitkijken geblazen onderweg. Op de terugweg zijn we even langs oma Jose gegaan en hebben daar lekker even wat gedronken. Donderdag heb ik het leuke nieuws op schooltje verteld en ze reageerde allemaal heel erg leuk! Vrijdag heb ik ’s morgens een paar mooie schilderijtjes gemaakt voor mama. Ze is op haar werk onlangs verhuisd en heeft nog een kale witte muur bij haar bureau. Daar gaat ze de 3 schilderijtjes ophangen! Leuk he!! ’s Middags zijn we na mijn schoonheidsslaapje naar ome Werner, Sam en Wessel gegaan. We hadden afgesproken om te komen spelen! Papa is na zijn werk ook gekomen en we zijn in Schijndel blijven eten. Ome Werner had macaroni gekookt. Jaa dat gaat er bij mij wel in. Na de macaroni nog een lekker toetje en ik heb wel 3 keer opgeschept met pudding! Toetiemonster!! 

 

Gisteren is papa gaan klussen bij Joke aan haar auto en heeft ook mama’s auto een onderhoudsbeurt gegeven. Mama en ik zijn ook eventjes mee geweest. Mama heeft met Joke een lekker bakkie koffie gedronken en ik mocht eventjes kijken waar papa zo lang heeft gewerkt. Ik vond het allemaal reuze interessant en heb de hele dag nog geroepen dat papa de auto heeft gemaakt! Mama en ik gingen na een tijdje weer naar huis voor een boterham en mijn middagdutje terwijl papa nog bleef klussen. ’s Avonds zijn we naar Gwenn, Danique en hun papa en mama gegaan. Na even te hebben gespeeld en gesnoept zijn de meiden en ik allemaal in ons bedje gekropen. ’s Nachts hebben ze mij weer uit bed geplukt en heb ik thuis weer verder geslapen. Vandaag zijn we op verjaardag geweest bij tante Angelique. Zij is morgen jarig! We mochten lekker frietjes blijven eten, mjammie! 

 

Nu is het weekend weer voorbij en begint de 2e week van het nieuwe jaar. Morgen ga ik weer naar het kinderdagverblijf! 

 

Tot de volgende keer weer!

 

Leon Thelma Dion & Leco

09 januari 2011 21:27:07

Jahoe!!!!! Ik mag het nu dan echt, jullie feliciteren!!!! Zoals ik al eerder mailde: gefeliciteerd!!!! Wat onwijs leuk.

Ik wens jullie een mooie en goeie zwangerschap met straks een pracht kindje in jullie armen!!!

GENIET!!!!

KUSZ

Sinterklaas update

10 december 2010

Schaam schaam schaam, we hebben al zo lang niets van ons laten horen!! Het wordt nu dan ook wel eens tijd om even een update te doen. Ook al is de goedheiligman dan alweer terug in het warme Spanje, toch heb ik er van alles over te vertellen. Want wat ben ik enorm verwend door Sinterklaas! 

 

13 november kwam hij in Nederland aan en natuurlijk heb ik dat op tv gekeken!! Eerst noemde ik hem heel de tijd kabouter, ha ha ha. Zo gek is dat toch niet? Hij heeft ook een rood mutsje op en een witte lange baard!! Maar al snel had ik door dat die meneer Sinterklaas heette en noemde hem dan Klaasje. Hij komt altijd samen met warte Piet, want de z is nog moeilijk uit te spreken voor mij. Een week daarna kwamen ze op zaterdag hier in Beek en Donk aan met de boot. Samen met papa en oma Jose zijn we gaan kijken. Ik was helemaal niet bang en heb zwarte Piet zelfs een handje gegeven. Net als alle andere kindjes kreeg ik pepernoten waar ik heerlijk van heb gesnoept!! 

 

Donderdag 25 november kwam ik thuis van het KDV en voelde me niet erg lekker. Ik wilde helemaal niks te eten en alleen een beetje drinken en op de bank hangen. Papa en mama dachten dat het kwam omdat ik moe was van het spelen op schooltje. Maar toen ik ’s avonds wakker werd voelde ik heel erg warm aan. Mijn temp werd opgenomen en mama heeft mij toen een zetpilletje gegeven. Twee uurtjes later werd ik weer wakker, intens verdrietig en helemaal klam. Mijn kussen was gewoon nat. Het enige wat ik heel de tijd riep was; papa en mama bedje toe!! Dus mocht ik even bij hun in bed. Toen ik weer wat gekalmeerd was werd ik weer terug in mijn eigen bedje gelegd. Maar helaas, na een half uurtje weer wakker. En weer riep ik dat ik in papa’s en mama’s bedje wilde liggen. Droog kussen mee en hup tussen papa en mama in. Toen ben ik ‘gewoon’ blijven liggen en heb nog wat geslapen, met tussenpozen dat ik telkens ‘wakker’ werd als iemand zich omdraaide. Ook papa en mama hadden niet echt goed geslapen. Om 6 uur werd ik weer terug in mijn eigen bedje gelegd en daar heb ik tot half 9 in gelegen. Eenmaal beneden ging het redelijk en heb ik 2 sneetjes brood helemaal op en een beker Yogho. Ik had enorme honger want de avond ervoor had ik niks gegeten. De ochtend ging redelijk, wel hangerig maar oke. Ik was wel erg snel moe dus heeft mama mij wat vroeger op bed gelegd. Toen ik ’s middags wakker werd ging het even goed. Al wilde ik niks anders dan bij mama op schoot zitten, en dat doe ik normaal nooit!! Ik voelde weer erg warm aan en was een beetje suffig. Heb toen een hele poos op de bank gelegen, tv kijken. Normaal kan ik nog geen 5 seconden rustig op de bank zitten, laat staan liggen, dus ik was echt helemaal niet lekker. Toen ik ’s avonds met papa in een bad ben gaan zitten knapte ik langzaamaan op!! Gelukkig maar, want Sinterklaas zou de volgende dag bij ons in huis komen!!! Ik ben die avond goed gaan slapen. 

 

Zaterdag 27 november!! Spannend! Vandaag komt Sinterklaas met z’n Pieten de kindjes van De Kastanje bezoeken, bij ons in huis nog wel!! ’s Morgens hadden papa en mama het huis versiert en hebben ze de laatste voorbereidingen getroffen. Na mijn slaapje was het om half 5 zover. De eerste kindjes uit de straat met hun papa’s en mama’s stonden voor de deur. Eerst hebben we wat geknutseld en een tijdje later was er eten. Frietjes en frikadellen voor de kinderen. Ook waren er 2 verschillende soorten soep (had de buurvrouw gemaakt, mmm), stokbrood met kruidenboter en worstenbroodjes. Natuurlijk hadden we van te voren al genoeg gesnoept van de pepernoten en andere lekkernijen. Toen de bordjes van het eten opgeruimd waren werd de tafel aan de kant geschoven zodat alle kindjes op het kleed of op de bank konden zitten zodat ze de Sint allemaal goed konden zien. Na heel hard een aantal liedjes te hebben gezongen werd er ineens heel hard op de raam en de deur geklopt!!! De deur ging open en de pepernoten vlogen ons om de oren!! Daar kwam Sinterklaas aan samen met 2 van zijn Pieten. Bij ons in huis!! Wauw, ik vond het geweldig allemaal. Eén voor één mochten alle kindjes bij Sinterklaas komen. Ik ben ook geweest, en helemaal alleen!! Papa en mama hoefde helemaal niet mee. Ik heb Sinterklaas een handje gegeven en ben naast hem gaan staan. Heb zelfs nog even mee gespiekt in het grote boek! Toen alle kindjes aan de beurt waren geweest haalden de zwarte Pieten juten zakken tevoorschijn met daarin allemaal cadeautjes!! De Pieten noemde de naam van het kindje waarvoor het cadeautje was en een voor een kregen wij dus ons cadeau. Al vrij vlug kreeg ik mijn cadeautje en ik vond het een beetje te moeilijk om te wachten met uitpakken, dus was ik stiekem al een beetje begonnen. Ik had een dokterssetje gekregen!! Toen Sinterklaas eenmaal vertrokken was gingen alle kindjes rustig aan naar huis. Toen ik op bed lag hebben de papa’s en de mama’s nog lekker een tijd nageborreld! 

 

Die zondag heb ik de hele dag doktertje gespeeld. Papa en mama hebben heel wat spuitjes van mij gehad. Ook heb ik hun hartslag gemeten en heb ik in hun oren gekeken of ze het nog wel goed doen, ha ha ha. Aan het einde van de middag zijn we naar opa en oma De Hoon gegaan. Want we hadden gehoord dat de Sint daar ook cadeautjes zou brengen. Ook daar ben ik flink verwend. Een pyjama, puzzel en een stokpaardje. We hebben lekker frietjes met opa en oma meegegeten!! Moe maar voldaan ging ik die avond naar bedje. Ook al ben ik niet bang voor Sinterklaas of zwarte Piet, spannend vind ik het toch wel hoor. Elke avond/nacht word ik eventjes wakker en moet dan heel erg huilen. Zo erg dat ik bijna niet getroost wil worden. Het enige wat dan helpt is even naar beneden en tv kijken. Niet lang hoor, 10 minuutjes is vaak al genoeg. Daarna val ik dan weer heerlijk in slaap!! 

 

Maandag 29 november; oma is vandaag jarig!! Hiep hiep hoeraa!! Oma Jose is jarig!!! Overdag ben ik naar het KDV geweest. Toen papa en mama klaar waren met werken hebben ze mij opgehaald en zijn we meteen doorgereden naar opa en oma. Ik had een heel mooi schilderijtje gemaakt haar. Opa en oma hadden zondags al gevraagd of we die dag zouden blijven eten. Dus is opa chinees gaan halen. Ik heb wel een hele kop Chinese kippensoep op, een paar miniloempia’s en nog een klein beetje bami. Rond een uurtje of half 9 zijn we weer naar huis gegaan om lekker te gaan slapen. 

 

Woensdag 1 december werden er weer cadeautjes uitgedeeld door Sinterklaas. Deze keer bij ome Frits en tante Angelique. Mama en ik waren al iets eerder naar Nuenen gegaan, papa kwam direct na z’n werk. Eerst hadden we met z’n alle frietjes gegeten!! Zelfs Banjer de hond at een beetje mee. Toen ik bijna vol zat begon ik Banjer ook frietjes te geven, maar wel netjes met een vork he!! Ha ha ha ha. Nadat we ook ons toetje (ik had er 3 of 4 op!!) op hadden kwam ome Frits terug van Banjer uitlaten. Hij had iets gehoord in de garage!! We gingen met z’n alle kijken. En weet je wat!? Er stonden allemaal cadeautjes!!! Hup allemaal iets vastgepakt en mee naar binnen genomen. Een voor een pakte ik heel rustig alle cadeautjes uit. Er was ook 1 heeeeel groot cadeau, dat bewaarde ik voor het laatst. Klei, kleurtjes, kleurboeken, snoepjes…..en toen het grote pakje!! Een quad, of te wel motor, want zo noem ik het!! Een echte op accu! Natuurlijk moest deze meteen aangezet worden en heb ik er een stukje mee door de kamer gescheurd!!! 

 

Donderdags hadden papa en mama een bruiloft van vrienden van hun. Overdag ben ik toch gewoon naar het KDV gegaan. Opa en oma Van der Heijden hebben me daar opgehaald! Ik vond dat super stoer! Moest gelijk even wild en stoer gaan doen toen ik opa daar zag! 

 

Zaterdag 4 december zijn we aan het einde van de middag naar opa en oma Van der Heijden gegaan. Ome Werner, tante Annemieke, Sam en Wessel kwamen ook. We bleven met z’n alle eten. We waren nog maar net klaar met eten en toen werd er heel hard geklopt op het keukenraam, en even later op de raam van de woonkamer. Sam, Wessel en ik keken iedereen verrast en vol spanning aan. We liepen snel naar de keukendeur in de hoop dat we zwarte Piet nog zagen. Maar helaas, die was alweer weg. Wel stonden er 3 zakken vol met cadeautjes!! We hebben om de beurt een cadeautje uitgepakt en elke keer deed ik mijn mondje open van verbazing. Het waren veel cadeautjes maar we hadden ze toch zo uitgepakt. Iedereen had hele mooie cadeautjes gekregen. Ik had o.a. een hamerbank, waterfluitjes, boekje, een auto die danst en muziek maakt, een pyjama, slofjes, klei en een doos vol met Duplo blokken!! Wat een verwennerij!!! We mochten gelijk met al het speelgoed spelen en we lieten vol trots alles aan iedereen zien. 

 

Het was die zaterdag wat later geworden dan normaal voordat ik eenmaal op bed lag en kon slapen. Die zondag werd ik voor het eerst om half 7 wakker, ik had dorst. Nadat ik wat had gedronken ging ik meteen weer liggen. Dat vonden papa en mama wel fijn, want die vonden het toch nog een beetje vroeg. Sjonge jonge, ik was wel erg moe denk ik. Want weten jullie tot hoe laat ik uit heb geslapen!!?? Tis bijna niet te geloven, wel tot 11 uur!! Fijn he! Daarom hoefde ik ’s middags ook niet meer naar bedje. Samen met papa en mama heb ik die middag met klei gespeeld. De klei die ik de avond ervoor had gekregen. Rond half 4 kwamen allebei de opa’s en oma’s bij ons. Want het was 5 december dus misschien zou Sinterklaas nog wel cadeautjes komen brengen. En jawel hoor. Ook deze keer werd er hard op de raam gebonsd! Vol spanning gingen we in de gang kijken. Twee juten zakken vol met cadeautjes! Helemaal trots ging ik weer aan het uitpakken. Dank je wel Sinterklaasje bleef ik maar roepen. Wat ik deze keer allemaal heb gehad? Weer een pyjamaatje, een slee met rugzitting, een dekbedovertrek, boekjes, een DVD van kabouter Plop, een knuffel van kabouter Kwebbel (Plop heb ik al), een boormachine die het echt doet!, jeetje ik weet het allemaal niet meer!! Maar goed, ik ben enorm verwend door die lieve Sinterklaas. 

 

Nu is er weer even rust in de tent. Dat was ook wel nodig. En sinds de Sint weer in Spanje is slaap ik ’s nachts ook weer door. Nu gaan we komend weekend de kerstboom zetten en het huis versieren. Gezellig al die lampjes! En dan over een paar weken weer een drukke tijd, de Kerst! Maar wel heel leuk en gezellig. Nu hopen dat er ook weer sneeuw gaat vallen, dan kan ik met mijn nieuwe slee gaan sleeën. 

 

Inmiddels kan ik mezelf heel goed duidelijk maken met praten. Ik vind het ook heel leuk om nieuwe woordjes te leren. Soms moet je nog wel goed luisteren wat ik zeg, maar na een paar keer te luisteren hoe je het uit moet spreken begint het er wel op te lijken. 

 

Nou zijn jullie weer een beetje op de hoogte van mijn Sinterklaasavontuur.

We gaan echt proberen het beter bij te houden, maar ik heb het vaak zo druk met spelen en leren!!! 

 

Oja, afgelopen dinsdag heeft mama haar certificaat Eerste Hulp Bij Kinder Ongelukken gehaald! Dat heeft ze ook nog wel een keertje nodig denk ik. Ik klim het liefste overal op, overheen en onderdoor!! Hi hi hi, een echt jongen dus! 

 

Liefs en een dikke kus!

Ps: in het mapje van november en december hebben we weer een hoop nieuwe foto's geplaatst!

Tis weer wintertijd

07 november 2010

Hallo lieve lezers, hoe gaat het met jullie? Met mij gaat het super. Ik zit erg lekker in mijn vel en ben lekker vrolijk!! Hier weer even een update van de afgelopen weken. Nou ja, ik schrijf een paar dingetjes op, want als ik weer alles moet opschrijven dan ben ik wel eventjes bezig. Ik ben namelijk nu al een heel druk mannetje!! Hi hi hi, van wie zou ik dat hebben?

 

Zaterdag 16 oktober hadden we een fotosessie in de planning staan. We moesten er om 9.00u zijn, dus moesten we de wekker zetten, aangezien ik af en toe best uitslaap!! Het was maar een kleine studio maar er stond van alles in. Papa en mama hadden wat speelgoed van mij meegenomen, maar dat was eigenlijk niet nodig, er stond daar ook genoeg. Het gedeelte waar de foto’s werden gemaakt was helemaal wit! Omdat ik mijn nieuwe schoenen aan had trok ik af en toe een zwarte streep op het witte, maar gelukkig kon je er dat zo weer vanaf poetsen. Ik vond het erg leuk daar en had dus ook dolle pret. Alleen was ik op een gegeven moment zo druk aan het dollen en rollen dat ik met mijn hoofd op de grond viel, au. Toen was het even afgelopen met foto’s maken en rolden de tranen over mijn wangen. Gelukkig had mama druifjes bij om me even mee te troosten en af te leiden. Even daarna was ik het al vergeten. Om kwart over 10 waren we klaar. Diezelfde avond kregen we al een mailtje van de fotograaf dat de dvd met daarop alle foto’s al klaar lag! Hij heeft alle foto’s erop gezet in kleur, sepia en zwart/wit. Een paar foto’s heeft hij ook bewerkt. Ik zal een paar foto's op de site zetten! 

 

’s Avonds voordat ik naar bed ging was ik op de badkamer en zag het plaspotje staan. Meteen zei ik; Thijs pasje doen. Dus hup die broek naar beneden en luier uit. En wat denk je? Jawel hoor, een echt plasje zat erin!! Papa en mama waren trots en blij. Waarschijnlijk puur toeval dat er ook echt wat kwam, maar ik vond het allemaal wel erg interessant. 

 

Vrijdag 22 oktober was voor mama en mij het begin van onze herfstvakantie. Papa moest die dag nog werken. Die ochtend zijn mama en ik op de fiets naar de diertjes gegaan. We hadden ons oud brood opgespaard en aan de hertjes, geitjes en eendjes gegeven. Daarna zijn we even naar het dorp gegaan om onze fotobestellingen op te gaan halen. We hadden namelijk een fotoboek voor de opa’s en oma’s laten maken van de foto’s die tijdens de reportage zijn gemaakt. We hadden geluk, want we stonden in de winkel en toen kwam er net iemand een pakketje bezorgen, en daar zat onze bestelling in! Daarna zijn we even bij opa Paul en oma Jose op de koffie gegaan. Wisten jullie trouwens dat ik dat al kan zeggen; opa Paul, oma Jose, opa Thies en oma Annie!! Goed he, en de opa’s en oma’s vinden dat maar wat leuk!! Die avond/nacht ben ik voor het eerst uit mijn bed gevallen. Papa en mama wilde net naar bed gaan toen ze op de trap liepen en een harde knal hoorde, gevolgd door het huilen van mij. Gewoon boem met mijn hoofd op de grond! Dat deed wel een beetje pijn maar ik was vooral heel erg geschrokken. Even getroost, een slokje drinken en toen ben ik weer lekker in slaap gevallen. 

 

Toen was het dus herfstvakantie voor ons. Nou ja, ik ben maandag wel gewoon naar school (KDV) gegaan omdat papa en mama wat afspraakjes hadden staan. Dinsdag ben ik ook gewoon naar Schijndel gegaan. Zo konden papa en mama een goede start maken om de zolder en de logeerkamer op te gaan ruimen. Want het is de bedoeling dat de logeerkamer straks mijn nieuwe kamer gaat worden. Het thema wordt Cars!! Stoer he! De rest van de vakantie zijn we lekker met z’n drietjes geweest. Een beetje opgeruimd, gerommeld, lekker gespeeld, en…. de hele vakantie heerlijk uitgeslapen. Elke dag was ik tussen 8.45 en 9.30u wakker, goed he! Donderdag was papa jarig, dus eerst op bed cadeautjes uitpakken natuurlijk. Daarna even boodschappen doen en rond kwart over 11 was de eerste visite er al. ’s Middags zijn we lekker alleen geweest want de rest van de visite kwam ’s avonds pas weer. Ik mocht iets langer opblijven en heb lekker gesnoept van de taart, koekjes en chipjes! Vrijdags kwamen ome Werner, tante Annemieke, Sam en Wessel nog even voor papa z'n verjaardag. Ik vind het altlijd zo leuk om met Sam en Wessel te spelen. 's Avonds zat ik samen met papa in bad. Op een gegeven moment zei ik: Thijsje potje. Nou ja dachten papa en mama, dat zal toeval zijn dat hij dat zei. Maar omdat ik het nog een keer zei haalde mama mij uit bad en zette mij op het potje. En ja hoor, een grote plas! Goed he!! 

 

Vorig weekend is de klok weer verzet naar de wintertijd. Dus nu is het ’s avonds al heel vroeg donker. Afgelopen donderdag op het KDV mochten we in het donker nog even buiten spelen, dat was best spannend hoor! Dinsdag was ik een dagje bij ome Werner en tante Annemieke gaan spelen!! Das was ook erg leuk! Ome Werner en ik zijn 2 kletskonten dus het was de hele dag niet stil in huis. Samen hebben we boodschappen gedaan en hebben we lekker gespeeld!

 

Afgelopen weekend hadden we ook een druk weekend. Vrijdagavond zijn we naar een collega van mama gegaan. Dat was heel gezellig!! Normaal ben ik altijd heel verlegen als ik ergens binnen kom, maar dat was dat niet het geval. Ze hadden daar 2 hondjes en er waren nog 2 kindjes meer. Dus weg verlegenheid en ben meteen aan het rennen en spelen gegaan. Na een tijdje te hebben rond gerend en een aantal Tuc koekjes te hebben gesnoept heeft papa mij naar bed gebracht. Ik was meteen in dromenland. Rond een uur of half 1 werd ik weer wakker gemaakt en begon ik weer wat te snoepen van de tafel, ha ha ha. Eenmaal thuis weer lekker in mijn eigen bedje gekropen en verder gaan slapen. ’s Morgens had ik toen uitgeslapen tot half 10!!! 

 

Gisterenavond zijn we ook weer op pad geweest. Ome Frits is komende maandag jarig en hij vierde dat gisteren. Dus hup, weer in de pyjama mee! Na ook hier een tijdje te hebben gespeeld en gesnoept werd ik ook hier naar bedje gebracht. En ik? Ik vind het allemaal prima. Zo lang ik mijn knuffelmuis maar bij me heb! Ik had trouwens een mooi schilderij voor ome Frits gemaakt. Dit had ik vrijdagmorgen gedaan. Mama had mij een kliedershort aan gedaan en had de verf klaar gezet. Eerst begon ik met een penseel, maar toen er eenmaal verf op mijn handjes zat ben ik maar verder gegaan met mijn handen. Tis echt een heel kunstwerk geworden hoor!! Mama heeft ook een stukje gefilmd.

 

Vanmorgen zijn we even naar de Aarlese bossen geweest. Lekker even wandelen en krootjes en eikels rapen. Ik had een emmertje meegenomen en heb ze daar allemaal in gedaan. Jammer was het alleen dat het op een gegeven moment een beetje begon te regenen. Thuis hebben we daarna lekker chocomel gedronken. Toen even wat eten en hup nog eventjes naar bedje toe. De rest van de dag blijven we denk ik lekker binnen! Heerlijk met z’n drietjes spelen! 

 

Ja ik slaap dus nog steeds tussen de middag. De ene keer wat korter en de andere keer weer uren achter elkaar. Vorige week zelfs nog een middag wel bijna 4 uur! Voor de rest begin ik nu wel langzaamaan wat groter te worden. Oke, ik ben nog steeds klein voor mijn leeftijd, maar het gaat vooruit. Ik ben er echt niet minder om, want ik laat de kaas echt niet van mijn brood eten hoor!! Ha ha ha, ik ben een pittig kereltje! En ook een kletskous trouwens. Mijn woordenschat is ondertussen enorm uitgebreid en ik probeer alles na te zeggen, wat dan ook wel erg komisch is soms, omdat het er niet helemaal goed uit komt. Woorden die beginnen met een S en een L gaan niet zo goed. Vaak spreek ik die dan uit als een P. Laatst zaten we soep te eten en toen zei ik; Thijsje ook poep, ha ha ha ha. 

 

Nou ik ga er maar eens mee stoppen. En wat foto’s en filmpjes in mijn albums zetten! Oja, in de menubalk aan de linkerkant bij uitspraken zetten we voortaan wat grappige dingen neer die ik heb gezegd!

 

Tot de volgende keer!

De zomer is helaas voorbij

10 oktober 2010

Helaas is de zomer nu voorbij. Gelukkig hebben we af en toe wel een mooie dag om toch buiten te gaan spelen. Misschien dat we nu ons dagboek weer eens wat beter bij gaan houden, nu we toch weer wat meer binnen zijn . Maar ook brengt de herfst mooie dingen hoor!! Allemaal verschillende kleuren blaadjes aan de bomen. En bij ons in de straat vallen de kastanjes weer uit de boom. Ik heb er al verschillende opgeraapt! Meestal geef ik ze weg. Zo heb ik er een aan opa Thies gegeven en heb ik er een paar meegenomen naar het KDV voor op de herfsttafel. 

 

Nu even een kleine update van de afgelopen weken;

Zaterdag 18 september hadden papa en mama feest in Schijndel. Ome Werner en tante Annemieke waren ook uitgenodigd voor dat feest. En dus mochten Sam, Wessel en ik bij opa en oma gaan logeren. We hebben dolle pret gehad met z’n alle. We hoeven elkaar maar aan te kijken en dan liggen we al in een deuk. Ik sliep bij Wessel op de kamer, een echte jongenskamer dus. In dat weekend zei ik voor het eerst Wessel z’n naam. Goed he!! Ik roep het nu de hele dag!! Toen papa en mama mij zondags weer op kwamen halen zijn we doorgereden naar Limburg, bij Joke op de koffie. Dat was alweer veel te lang geleden. Het was redelijk weer dus heb daar eerst lekker buiten gespeeld. Ik ben daar flink verwend met allemaal lekkere dingen!! Het avondeten heb ik daarom maar overgeslagen!! Ha ha ha, ik had mijn buikje toch wel rond. 

 

Op zaterdag 25 september zijn we ’s morgens op kraamvisite geweest. Mama’s neef heeft een kindje gekregen. Een meisje en ze heet Amy. Het is een heel mooi meisje en ik ben dol op baby’s! Ze lag lekker te slapen in de wandelwagen dus heb ik haar geen kusje kunnen geven. Maar dat komt nog wel!! Die dag was het ook burendag en ze hadden bij ons in de buurt van alles geregeld, dus zijn we daar ’s middags naartoe gegaan. Je kon er van alles doen en ze hadden ook een springkussen. Ben er niet op gegaan omdat ik het een beetje te druk vond. Mijn vriendje Stijn was er ook. Samen hebben we lekker gespeeld, achter elkaar aanrennen bijvoorbeeld, ha ha ha. 

 

Die week daarna hadden we een drukke week. ’s Woensdags zijn we even naar Eindhoven stad geweest. Tante Angelique was ook mee. Mama had mooie shirtjes zien staan in een blaadje dus gingen we even kijken. Helaas ze hadden er geen een meer. Dus eigenlijk zijn we weer met lege handen naar huis gegaan . Maar niet zonder eerst even gezellig met z’n drietjes bij de V&D wat te gaan drinken met wat lekkers. Buiten op het terras zaten een paar duiven en dat vond ik erg leuk, ik noem die wogel (=vogel). Nadat we ons lekkers op hadden ben ik buiten even gaan kijken bij de duiven. 

 

Vrijdags zijn we onderweg naar Schijndel gaan “uit eten” bij de Mc Donalds. Dat vind ik altijd een groot feest. Ik had heerlijke frietjes met mayo op en kipnuggets. Ook de fristi en het danoontje gaan er altijd goed in. Daarna zijn we naar ome Werner, Sam en Wessel gegaan. Ome Werner moest op feest en tante Annemieke zou net niet op tijd terug zijn, dus ben ik samen met papa bij Sam en Wessel gebleven terwijl mama ome Werner even wegbracht! Die avond lag ik pas om kwart voor tien op bed!! Laat he! 

 

Zaterdags hadden we bij Gwenn en Danique thuis afgesproken! De papa’s en mama’s zouden gaan Catannen. Toen we daar kwamen waren we alle drie al in onze pyjama’s. Na de koffie was het voor ons tijd om naar bed te gaan. Er stond al een campingbedje voor mij klaar op de zolder!! Das makkelijk! Ik heb daar goed geslapen en ’s nachts haalde mama mij uit bed om weer naar huis te gaan. Eenmaal thuis was ik al snel weer in dromenland. 

 

Zondags had ik uitgeslapen tot wel bijna half 10!! Omdat ik dus pas laat uit bed was ben ik ’s middags niet meer gaan slapen. Het was super mooi weer dus zijn we er lekker op uit gegaan. Eerst zijn we opa en oma in Schijndel op gaan halen en toen zijn we naar de Kienehoef in St. Oedenrode gegaan. Daar zijn we even bij de diertjes gaan kijken. Als we dan weer naar de volgende diertjes gingen zei ik; “dag diertjes”!! Schattig he. Ik heb een paar konijntjes en geitjes geaaid!! Die zijn lekker zacht. Toen ik alle diertjes dag heb gezegd zijn we naar de speeltuin daar gegaan. Geweldig! Glijden, schommelen en met zand spelen!! Op de terugweg naar de auto stond er een ijscokraam. Mama had voor ons allemaal een ijsje gehaald. Voor mij een hoorntje met een bolletje vanille ijs. Dat smaakte goed, maar toen ik zag dat opa een magnum uit de verpakking haalde hoefde ik dat vanille ijsje niet meer en wilde de magnum van opa. Dus hebben opa en ik van ijsje geruild!! Hi hi hi. Ik had de hele ijsco op!! Onderweg naar huis hadden we nog chinees gehaald, wat we bij opa en oma op hebben gegeten. Omdat ik moe was en mijn buikje vol zat met die magnum hoefde ik niet veel meer te eten

 

Afgelopen maandag was ome Werner jarig. Overdag had ik op het KDV voor hem een hele mooie tekening gemaakt. Na het avondeten (pannenkoeken, mmmm) zijn we dus naar Schijndel gegaan om hem te feliciteren. Papa en mama hadden het campingbedje meegenomen zodat ik daar lekker kon snurken. Sam en Wessel waren er ook, dus hadden we weer veel lol samen!! 

 

Woensdag zijn we ’s morgens op de koffie/ranja geweest bij Rebecca, Lynn en Mirre. Mirre is nu een half jaar en ik vond haar heel interessant. Kheb haar een paar kusjes gegeven toen ze in de wipstoel lag. Met Lynn heb ik fijn gespeeld. De andere keren deed ik Lynn vaak duwen, maar deze keer ben ik heel lief geweest. De mama van Lynn en Mirre is kapster, en ja ik weet het ik heb nog steeds niet veel haar, maar mama had gevraagd of ze een klein stukje van mijn haren achter af wilde knippen. Ik had daar een paar langere lokken die helemaal krulde. Ze vond dat niet echt mooi. Rebecca wilde dat wel doen en heeft maar meteen overal een klein puntje vanaf geknipt. Ik vond het allemaal prima en bleef goed stil zitten. Misschien scheelt het dat Kabouter Plop op de televisie was !Het ziet er heel mooi uit en misschien gaan mijn haartjes nu wel beter groeien? Bedankt Rebecca! Het eerste lokje hebben we bewaart. Mama zei dat dat mijn goudlokje was omdat het heel lichtblond was, hi hi hi. 

 

Vrijdagmorgen is mijn grote vriend Remco komen spelen! Ik was toen wel echt een boef hoor. Was erg ondeugend en heb Remco een paar keer geduwd. Daarvoor heb ik op mijn donder gekregen en heb ik ook een keertje in de hoek gezeten. Toen ik van mama weer uit de hoek mocht heb ik Remco maar een handje gegeven om het goed te maken. Remco krijgt in februari een broertje of een zusje, spannend he! ’s Middags zijn mama en ik even op pad geweest voor nieuwe schoenen voor mij. In de 2e winkel zijn we geslaagd. De mevrouw van de winkel had eerst mijn voeten even opgemeten; voor deze winter heb ik maatje 22 nodig!! Zal een foto maken en die op de site zetten. Nu moeten we nog een keertje op pad voor een 2e paar. 

 

Zaterdag was mama een dagje naar Sanadome met een vriendinnetje van haar. Dus waren papa en ik alleen thuis. Samen zijn we een paar keer op pad geweest. Is heel leuk zo’n papa-dag. Even de mannen onder elkaar!! 

 

Zoals ik net al schreef ik ben een echte boef. Ik klim overal op en overheen, daag iedereen uit en zit (zoals ze op het KDV zeggen) in mijn duw en trek periode. Maar als ik dan een keertje terug geduwd wordt is het een groot drama. Mama noemt mij dan wel eens drama-king (i.p.v. dramaqueen!). Verder ben ik steeds meer aan het praten. Papa en mama vinden dit heel grappig!! Maar soms denken ze ook wel eens; kun je heel even stil houden? Hi hi hi.

Tussen de middag slaap ik nog, de ene keer maar kort en de andere keer uren. Als ik dan wakker wordt en papa of mama mij komen halen dan vraag ik altijd of ze heel even nog bij mij komen liggen, ik zeg dan; papa/mama hier. Ze krijgen dan een fiep en een knuffelbeer van mij en dan moeten ze samen met mij op mijn kussen gaan liggen! Ha ha ha. Dit doen ze maar al te graag!! 

Vandaag was het heerlijk weer dus heb ik even buiten gespeeld. In de brandgang en in de tuin heb ik alle blaadjes opgeruimd. Opa Thies was er ook en die heeft ook even meegeholpen. 's Avonds zijn we bij opa en oma De Hoon pannenkoeken gaan eten!! 

 

Dat was het weer voor deze keer! 

 

Dikke kus XXX

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.